Sport

Straka Gábor: két év, két bajnoki cím

Két év alatt két csallóközi klub edzőjeként két bajnoki címhez vezette védenceit a jeles futballmúlttal is büszkélkedő Straka Gábor. Előbb 2018 nyarán a somorjai STK-fakó szakvezetőjeként szerzett elsőséget a dunaszerdahelyi területi bajnokság VII. ligájában, néhány nappal ezelőtt pedig a hodosi csapattal diadalmaskodott a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában.
Ágh István

2019. június 26. 18:05

Straka Gábor pezsgővel locsolja a bajnok játékosait (Angyal Sándor felvétele)

Míg 2018-ban csapata tíz ponttal előzte meg második helyezett alistáliakat, ezúttal drámai végjáték döntött a bajnokról. A pontvadászat 30. fordulójában ugyanis a listavezető marcelházaiak elbukták (0:2) a Tovarníky elleni idegenbeli bajnokijukat, a trónkövetelő hodosiak viszont 3:0 arányban legyőzték az alsószelieket, ezzel két ponttal hagyták maguk mögött legnagyobb riválisukat. A sorsdöntő mérkőzés lefújása után a pályán pezsgőfürdővel kezdődött el, majd a kis település utcáin folytatódott a sokáig emlékezetes bajnokavató. Visszapörgetve az eseményeket, fél távnál a Straka-legénység veretlenül, hét pont előnnyel telelt az élen. Tavaszelőn előbb az illésházaiak raboltak három pontot Hodosban, majd a marcelházai csúcsderbin botlott az éllovas, néhány héttel később pedig üldöző lett az üldözöttből. 

Mi okozta a tavaszi megingásokat?

„Az új vezetőség megválasztása elhúzódott, gondok voltak a szervezéssel. Az előkészületi mérkőzéseken nem sikerült olyan ellenfelekkel megmérkőznünk, akik reális választ adhattak volna a kérdésre, hogy hol is tartunk? A téli holt idényben öt meghatározó játékos távozott a keretből. Nem sikerült megfelelően pótolnunk őket. Tavaszelőn kidőlt a sorból első számú kapusunk, később sérülési hullám söpört végig kollektívánkon. Olykor csupán egy csereként bevethető játékosom ült a kispadon. Nagy pozitívumként értékelem, hogy a gondok, problémák ellenére végig versenyben maradtunk a bajnoki címért folyó küzdelemben. Minden szempontból nehéz idényt zártunk” – értékelte lapunknak a tavaszi szezont a sikerkovács, Straka Gábor. 

Elmondása szerint előnyükre vált, hogy bíztak a sikerben, a vereségek sem szegték kedvüket.

„Én úgy tartom, bajnokságot nyerni, legyen az bármely szinten, kiemelkedő eredménynek számít. Büszke vagyok a kollektívánkra, le a kalappal játékosaink előtt. A nehéz körülmények ellenére becsülettel helytálltak. Számomra nagy megtiszteltetés, hogy edzőként részese lehettem a hodosiak sikerének” – fűzte tovább a gondolatsort Straka Gábor, aki annak ellenére, hogy rövid edzői pályafutása legnagyobb sikereként értékeli hodosi ténykedését, távozófélben van. „Úgy érzem, váltanom kell. Jól jönne egy új impulzus, egy új kihívás. Szinte biztos, hogy máshol folytatom” – vázolta elképzeléseit az ambiciózus fiatal tréner.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?