Stephens legyőzte legjobb barátnőjét

New York. Az amerikai Sloane Stephens meglepően simán, 6:3, 6:0-ra legyőzte honfitár-sát, a 15. helyen kiemelt Madison Keyst az amerikai nyílt teniszbajnokság női döntőjében.Már az első szettben is csak a világranglista 83.

New York. Az amerikai Sloane Stephens meglepően simán, 6:3, 6:0-ra legyőzte honfitár-sát, a 15. helyen kiemelt Madison Keyst az amerikai nyílt teniszbajnokság női döntőjében.

Már az első szettben is csak a világranglista 83. helyén álló Stephens tudta elnyerni ellenfele adogatójátékát, és mivel ez 2:2-nél és 5:3-nál is sikerült neki, meglepően simán vezetést szerzett (6:3). A második felvonás már teljesen egyoldalú volt (6:0), így a találkozó egy óra után véget is ért.

A 24 éves Stephens, aki hat héttel ezelőtt még a legjobb 900-ban sem volt a világranglistán, először lefagyott, el sem hitte, hogy ő nyert. A hálónál aztán hosszan megölelte egyik legjobb barátnőjét. A díjátadóra várva egymás mellé ültek, s láthatóan higgadtan beszélgettek a történtekről.

„Ez valami hihetetlen! Januárban átestem egy műtéten, ha akkor valaki azt mondja, hogy megnyerem a US Opent, biztosan azt felelem: kizárt! Madison az egyik legjobb barátnőm, különleges alkalom volt mindkettőnknek ez a mérkőzés. Ha ő nyer, akkor is ugyanúgy beszélgettünk volna a díjátadóig. Elképesztő utazáson mentünk keresztül a családommal és a csapatommal” – mondta Stephens, aki megdöbbent, amikor átnyújtották neki a 3,7 millió dolláros csekket, a sportág történetének legmagasabb pénzdíját.

„Nem tudtam közel sem a legjobb teljesítményemet produkálni, ez elkeserít. Különleges érzés volt egy jó barátnő ellen játszani, ha már itt kell állnom legyőzve, örülök, hogy Sloane mellett tehetem. Ha két hónapja azt mondják, hogy a New York-i döntő után vesztesként kell nyilatkoznom, biztosan elfogadom” – árulta el elérzékenyülve Keys.

Mindkét játékos először jutott Grand Slam-torna döntőjébe. Stephens remekül szerepel hasonló kiélezett helyzetekben, hiszen eddig négyszer került WTA-torna fináléjába, és mindet megnyerte.

Eddigi legjobb eredménye Grand Slam-tornán a 2013-as ausztrál nyílt bajnokság elődöntője, a US Openen pedig a negyedik fordulóba jutás volt. Idén Melbourne-ben és a Roland Garroson nem indult, Wimbledonban pedig az első fordulóban búcsúzott.

A férfiaknál a dél-afrikai Kevin Anderson és a spanyol Rafael Nadal találkozott a döntőben, amely tegnap lapzárta után ért véget. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?