SPORTHĺRADÓ

A 800 ezer dollár összdíjazású rotterdami férfi tenisztorna döntőjében: Mirnij (fehérorosz)–Sluiter (holland) 7:6, 6:4.

ovábbra is Anton Tkáč marad a Szlovák Kerékpáros Szövetség elnöke. Az 1976-os montreali olimpia bajnokát a szövetségi szombati konferenciáján erősítették meg tisztségében.

A 800 ezer dollár összdíjazású rotterdami férfi tenisztorna döntőjében: Mirnij (fehérorosz)–Sluiter (holland) 7:6, 6:4.

ovábbra is Anton Tkáč marad a Szlovák Kerékpáros Szövetség elnöke. Az 1976-os montreali olimpia bajnokát a szövetségi szombati konferenciáján erősítették meg tisztségében.

Svédország nyerte a Bangkokban rendezett labdarúgó Király Kupát, miután a döntőben 4:0 (2:0) arányban győzött a Koreai NDK csapata ellen. Góllövők: Skoog 2 (8., 74.), Grahn (25.), Markus Johannesson (53.). A 3. helyért. Thaiföld, Katar 3:1 (2:0).

Két évre eltiltotta a marokkói Brahim Boulamit a Nemzetközi Atlétikai Szövetség. A 31 éves marokkói futót, a 3000 m-es akadály világcsúcstartóját tavaly augusztusban a zürichi GL-viadal előtt ellenőrizték, és a vizsgálat EPO-t mutatott ki szervezetében, amelyet a B-próba is megerősített.

Dubaiban az 585 000 dollár összdíjazású női tenisztorna döntőjében: Henin Hardenne–Szeles 4:6, 7:6, 7:5, női páros: Navrátilová–Kuznyecova (amerikai, orosz)–Black, Lihovceva (zimbabwei, orosz) 6:3, 7:6. A 46 éves Navrátilová rekordot döntött, mivel 168. tornagyőzelmét ünnepelhette párosban.

Vereséggel mutatkozott be a profi ökölvívók között Tonya Harding egykori amerikai műkorcsolyázónő. Az 1994-es lillehammeri téli olimpia előtt hírhedté vált – felbújtóként részese volt a legnagyobb riválisa, Nancy Kerrigan elleni támadásnak – amerikai sportoló honfitársnőjétől Samantha Browningtól pontozásos vereséget szenvedett.

Jens Jeremies 2006-ig meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését a Bayern München labdarúgócsapatával. A 28 éves válogatott játékos 1998-ban igazolt az 1860 Münchentől a Bayernhez, amelynek színeiben eddig 111 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára.

Lékó Péter sötéttel legyőzte az azeri Tejmur Radzsabovot a linaresi sakktorna első fordulójában. A magyar nagymester ötórás küzdelem után, a 46. lépésben bizonyult jobbnak 15 éves riválisánál. Az eredményekből: Anand (indiai)–Ponomarjov (ukrán) 1:0, Kramnyik (orosz)–Kaszparov (orosz) 0,5:0,5.

Michaela Pavlíčková az SCP Ružomberok női kosárlabdacsapatának cseh erőssége a Fenerbachce Isztambul együtteséhez igazolt.

A magyar Hormay Adrien az első, Mincza Ildikó a második helyen végzett a németországi Tauberbischofsheinben rendezett női párbajtőr Világ Kupa-viadalon. A budapesti férfi párbajtőr Világ Kupa-versenyen az osztrák Marik győzött az ukrán Gorbacsuk előtt. A harmadik helyen a magyar Fekete Attila és az orosz Igor Turcsin végzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?