SPORTHĺRADÓ

A sportág történetében első ízben Olaszország nyerte a női röplabda világbajnokságot, miután a berlini döntőben óriási csatában 3:2 arányban legyőzte az Egyesült Államok csapatát. A 3. helyért: Oroszország–Kína 3:1.

A sportág történetében első ízben Olaszország nyerte a női röplabda világbajnokságot, miután a berlini döntőben óriási csatában 3:2 arányban legyőzte az Egyesült Államok csapatát. A 3. helyért: Oroszország–Kína 3:1.

Az Innsbruckban rendezett hegyi futó-világbajnokságon a férfi csapatversenyt Olaszország nyerte Szlovákia (Vanko, Matanin, Štefko, Bátory) előtt. Egyéniben a 11,4 km-es 1331 m szintkülönbségi távon az új-zélandi Wyatt megvédte világbajnoki címét, a szlovákok közül Vanko volt a legeredményesebb, hatodik lett.

ínában 16 csapat részvételével megkezdődött a női kosárlabda-világbajnokság – A-csoport: Argentína–Japán 74:65, Ausztrália–Spanyolország 73:58; B-csoport: Brazília–Kína 85:73, Jugoszlávia–Szenegál 94:66; C-csoport: USA– Oroszország 89:55, Litvánia–Tajvan 92:80; D-csoport: Dél-Korea–Tunézia 124:70, Franciaország–Kuba 92:61.

Nemzetközi tenisztornák dön-tőinek eredményei – nők, Bahia (Brazília) Miskina–Daniilidu 6:3, 0:6, 6:2; Sanghaj Szmasnova–Kurnyikova 6:2, 6:3. Férfiak, Bukarest Ferrer–Acasuso 6:3, 6:2.

Nem hivatalosan a Cannabis-használattal vádolt cseh Tomáš Enge nyerte a Forma–3000-es nemzetközi autós világbajnokságot, mivel a záró, Olasz Nagydíjon Monzában harmadik lett, míg az eddigi éllovas francia Boordais nem ért célba.

A Brazíliában rendezett víziszlalom Világ Kupa-döntőben az olimpiai bajnok szlovák Hochschorner-fivérek folytatták idei jó szereplésüket, a világbajnoki cím megszerzése után ezúttal is diadalmaskodtak, és sorrendben harmadszor lettek VK-győztesek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?