Sós teljes mértékben elégedett

A magyar úszóválogatott az éremtábla második helyén végzett a koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságon.„Népes, ugyanakkor nem teljes csapattal jöttünk.

A magyar úszóválogatott az éremtábla második helyén végzett a koppenhágai rövid pályás Európa-bajnokságon.

„Népes, ugyanakkor nem teljes csapattal jöttünk. Nagyon megterhelő év volt az idei a magyar úszók számára, ezért fiataloknak és idősebb versenyzőknek is lehetőséget adtam, hogy ne vegyenek részt a dániai kontinensbajnokságon. Öt olyan versenyzőnk nem jött, aki világbajnoki érmes volt nyáron, tehát van ennél erősebb csapatunk is” – hangsúlyozta Sós Csaba szövetségi kapitány.

A nyolc magyar aranyérem közül hatot Hosszú Katinka szerzett, aki kilenc számban nevezett az Eb-re, és végül hatban állt rajthoz. „Katinka nem szokott ezzel viccelni, figyeli, hogy körülbelül mit bír, tisztában van a határaival, viszont amikor odaáll, megingás nélkül úszik, kőkeményen teljesít. Elképesztő fizikai és mentális egységben van. Nagyon figyeltem, hol van gyenge pontja, de nem tudok ilyet mondani” – jegyezte meg Sós.

A 60 éves szakember elárulta, számára Kapás Boglárka szereplése volt az egyik kérdőjel, mert a nyári vb neki nem sikerült kimondottan jól. „Győzött, és ha máshogy válogatja a számokat, talán lehetett volna az ezüstből is arany 800 gyorson, de egy első és egy második hely után nem szükséges magyarázkodni. Csodálatos időt, hatalmas egyéni rekordot úszott, aminek maradéktalanul örülök – jelentette ki Sós. – A 200 vegyesen második Verrasztó Evelyn egy ideje foglalkozott a visszavonulás gondolatával, de reményeim szerint ez az Eb meggyőzte, hogy mindez butaság lenne.”

A férfiak mezőnyében Bernek Péter egy első és egy második helyet ünnepelhetett. Sós Csaba emlékeztetett rá, hogy 15 hónapon belül volt 400-as gyorsúszó, nyáron 200 háton remekelt, ezúttal pedig vegyesen. „Ez mutatja, hogy Magyarországon a felkészülési rendszer egyik alapja, hogy a serdülő korosztály végéig mindenkit vegyesúszónak tekintünk, aminek előnye, hogy később több úszásnemből lehet választani” – vélekedett Sós. Cseh László érem nélkül zárta az Eb-t, ami 2002 óta csak négy éve fordult elő vele. „Szerencsétlenül alakult Laci futambeosztása 200 pillangón, mert ő úszott előbb, és utána jött a három fiatal csapattársa, kihívója. 32 évesen nagyon nehéz ezt a számot tíz órán belül kétszer leúszni úgy, hogy mindent kiad magából az ember. Meggyőződésem, ha nem így történik, érmes lett volna” – tette hozzá Sós.

A szlovák úszók egyetlen számban sem jutottak be a döntőbe. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?