Sós Csaba 8–10 aranyra számít a rövid pályás Eb-n

A 32 magyar versenyző 103 egyéni számban indul a ma rajtoló koppenhágai rövid pályás úszó-Eb-n.A 22 férfi és 10 nő alkotta magyar válogatott a házigazda dánok, valamint az olaszok mögött a harmadik legnépesebb csapat lesz a Royal Arénában.

A 32 magyar versenyző 103 egyéni számban indul a ma rajtoló koppenhágai rövid pályás úszó-Eb-n.

A 22 férfi és 10 nő alkotta magyar válogatott a házigazda dánok, valamint az olaszok mögött a harmadik legnépesebb csapat lesz a Royal Arénában. Az együttes átlagéletkora mindössze 22,3 év, ráadásul a két legeredményesebb juniornak, Milák Kristófnak és Késely Ajnának a rendkívül kimerítő év után pihenőt adott Sós Csaba szövetségi kapitány.

A 32 éves Cseh László egy elképesztő rekordot állít fel az esemény nyitányán: ma ünnepli ugyanis a 15. évfordulóját élete első felnőtt nemzetközi érme megszerzésének, amelyet 2002. december 13-án nyert a riesai rövidpályás Európa-bajnokságon, ahol bronzérmes lett 400 méter vegyesen. Koppenhágában 50, 100 és 200 méter pillangón indul, utóbbi két távon címvédőként.

A válogatott másik sztárja, Hosszú Katinka a végleges nevezési lista alapján címvédőként ugrik majd vízbe 100, 200 és 400 méter vegyesen, valamint 100, 200 és 50 méter háton, míg 100 és 200 méter pillangón regnáló világbajnokként áll rajtkőre, emellett 400 méter gyorson méretteti meg magát.

A legnagyobb magyar nevek közül nem lesz ott Koppenhágában Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel, mindketten a jövő évre készülnek.

Sós Csaba, a magyar válogatott kapitánya 8–10 aranyra számít, és összesen húsz érmet is el tud képzelni. „Hosszú Katinka mindhárom hát- és vegyesszám aranyesélyese, s három olyan szám is lehet, amelyben a magyar versenyzők egymást verik majd az éremért hajtva: a férfi 200 méter pillangó és a 400 méter vegyes, valamint a női 200 méter pillangó” – nyilatkozta Sós.

A 15 tagú, 4 újoncot számláló szlovák küldöttségből Richard Nagy számít éremesélyesnek 400 méter vegyesen. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?