Somorjai nyitóforduló az ETTU Kupában

Szombaton és vasárnap a somorjai Samaria Sportcentrumban lesz a férfi-asztalitenisz ETTU KUPA 1. fordulójának egyik tornája. A második legrangosabb európai kupasorozat nyitányán a hodosi klub a házigazda.

Szombaton és vasárnap a somorjai Samaria Sportcentrumban lesz a férfi-asztalitenisz ETTU KUPA 1. fordulójának egyik tornája. A második legrangosabb európai kupasorozat nyitányán a hodosi klub a házigazda. A szlovák bajnok győzelemmel és döntetlennel hangolt a hétvégi mérkőzéssorozatra.

Négy klubcsapat érkezik a Csallóközbe, két török (Sarkusyan Sport Kulübü, Turk Telekom Ankara SC), valamint egy-egy portugál (Clube Desportivo Sao Roque) és ukrán (Fortuna Kijev). Ötödik a hodosi együttes. Mindenki mindenkivel találkozik, így lesz asztalitenisz bőven a két nap alatt. A két legeredményesebb folytatja a 2. fordulóban. „Játékosaink ranglistahelyezése alapján a 36. helyre kerültünk az európai kupasorozatokba jelentkezett klubok mezőnyében, így kicsúsztunk a 32 kiemelt sorából. A húsz fennmaradt csapatot öttagú csoportokba sorolták az 1. fordulóra, és sorsolással választottak házigazdát. Ránk is így esett a választás. Somorjára meg azért megyünk, mert ott találtunk szabad sportcsarnokot, a dunaszerdahelyi foglalt volt, s nem akartuk kivinni a tornát a járásból. Somorján megfelelő fogadtatásra találtunk, a szállási lehetőségek is adottak, s várhatóan a helybeliek, a járásbeliek és a pozsonyiak is szép számba eljönnek a kupameccsekre” – részletezte lapunknak a kupanyitánykor kialakult helyzetet Jozef Kmeť hodosi klubelnök.

E héten már két meccsel hangolt a csallóközi csapat a kupára. Hétfőn 7:0-ra lelépte a Malackyt az extraliga 1. fordulójában, kedden pedig 5:5-re játszott Wiener Neudorfban a Szuperliga B csoportjának nyitányán. „Szorosabb bajnokit vártam, egyértelmű győzelem született, a szuperligában viszont nyerni mentünk Ausztriába, most nem jött össze. Muskót pihentettük, két fiatalt vittünk magunkkal, nincs vészhelyzet, inkább most jöjjön az ilyen botlás, mint a helyosztókon – mérlegelt a klubelnök, aki menedzser is egyben. – Somorján legerősebb felállásban, vagyis Muskóval, Novotával és Lelkešsel állunk ki, ott már nem lehet kockáztatni. Verhetőnek tűnnek az ellenfelek, az egyik török biztosan, a második is talán, a portugálok szintúgy. Az ukránoknak van mit visszaadnunk, hiszen a legutóbbi kiírás 3. fordulójában ők búcsúztattak minket. Szoros kijevi meccsen nyertek 3:2-re, de most gyengébbek, legalábbis a ranglistaállás szerinti besorolásból következtetve. Csak egyesben lesznek mérkőzések, és a végén a legjobb kettő között szeretnénk lenni. Nagyok az elvárásaink, de profi játékosokról van szó, így meg kell birkózniuk a feladattal.”

Hodosi asztalitenisztények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?