Slovan: spanyol kézben?

Pozsony. Mozgalmas napokat élnek át a Slovan-stadionban. Előbb a rohamrendőrök szállták meg és kutatták át az irodahelységeket, majd pedig az egyik kereskedelmi televízió arról számolt be, hogy külföldi cég megveszi a negyed- milliárd(!) koronás adósságot felhalmozó klubot.

Ladislav Peckót, a Slovan csapatkapitányát nagyon megviselte, hogy a kékek kiestek az élvonalbólTASR-felvételA második vonalba zuhant csapat szakosztályvezetői szerdán este előszerződést kötöttek egy külföldi befektető csoporttal. Az illetékesek részletekről természetesen nem számoltak be, csak annyit árultak el, hogy a június 9-i közgyűlésen történt megállapodás értelmében adásvételi szerződést kötnek a közeli napokban külföldi befektetőkkel, akik aztán rövid időn belül rendezik a több mint 250 milliós adósságot. Ján Stanovský, a Slovan igazgató tanácsának elnöke, valamint Roman Dubeň szakosztály-igazgató kijelentette: a leendőbeli tulajdonosok egyelőre csak jogi képviselőiken keresztül tárgyalnak a pozsonyi klub vezetőivel. Mindkét fél hírzárlatot rendelt el.

A Markíza Televízió időközben kinyomozta, hogy spanyol kézbe kerül a Slovan, pontosabban a Sportfin csoport veszi meg a legnépszerűbb és a legsikeresebb szlovák futballklubot. Állítólag már 40 millió koronás gyorssegélyt át is utalt a kékek számlájára. Ezután a legfontosabb dolog az lesz, hogy törlesszék az adóhátralékot, és az állammal szembeni különféle tartozásokat. Egyes információk szerint a Slovan megmentője nem más, mint a Csehországban élő egyik leggazdagabb szlovák, Andrej Babiš, a pozsonyi Istrochem tulajdonosa. (s, t, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?