Slovan-siker a pozsonyi rangadón

Pozsony. A bajnokság 9. fordulójának eseménye volt a pozsonyi rangadó, amelyet a Slovan klasszis különbséggel nyert meg az Inter ellen. Továbbra sem megy a játék a Trenčínnek, pedig már Anton Dragúň ült a kispadon. Folytatták jó szereplésüket a kassaiak, idegenben győztek, s egyetlen csapatként veretlenek a mezőnyben.

Gáspár (balról) és Hýll kapus közös erővel szereli Vitteket, a Slovan csatárát a pozsonyi derbinTASR-felvételJó mérkőzést hozott a Púchov–Trnava összecsapás. A hazaiak együtteséből hiányzott a játékmester Štrba, s ez megmutatkozott teljesítményükön. Felváltva támadtak a csapatok, az első félidő legnagyobb lehetősége Perniš előtt adódott, aki győzetesen került ki a kapus elleni párharcból, de lövését az egyik nagyszombati védő a gólvonalon mentette. Inkább a vendéglátók támadtak, Breška kétszer is nagy helyzetben hibázott, egyszer egyedül ment kapura, de nem tudott eredményes lenni. Ez elsősorban Belic kapusnak köszönhető, aki többször is kiválóan hárított.

A Trenčín–Košice mérkőzésen a kelet-szlovákiaiak kezdtek jobban, Obšitník és Cifranič szerezhetett volna vezetést az első negyedórában. Később kiegyenlítődött a játék, de a gólhelyzetek során kevésbé voltak határozottak a játékosok, így elmaradt a gól. A 35. percben egy villámgyors támadás után Lazúr lőtte az első gólt. Már három perc múlva egyenlíthettek volna a hazaiak, de Ivana 16 méterről leadott lövése a kapus kezébe tartott. Az első félidő utolsó percében Kozák növelhette volna csapata előnyét, tíz méterről a kapufát találta el. Röviddel a második félidő megkezdése után Fabuš közvetett szabadrúgását követően Šmelko elé került a lepattanó labda, amit a hálóba pofozott. Fölénybe kerültek a trencséniek, de a befejezéssel bajok akadtak. Mindkét csapat az eredmény tartására törekedett, s úgy tűnt, döntetlenül ér véget a találkozó, amikor a 85. percben a hazai védők rosszul helyezkedtek, és Sovič megszerezte a győztes gólt.

A rózsahegyiek már 8. percben mattolták a bajnok Žilinát: Urban elhúzott a jobb oldalon, az ötösre érkező beadásánál Bédi találta fel magát legjobban, s közelről küldte hálóba a labdát. Érdekes, hogy a bajnok az első 45 perc során egyetlen gólhelyzetet sem dolgozott ki. A 20. percben a második gólt is bekaphatta volna, Helbich azonban kétszer is százszázalékos helyzetben hibázott. A félidő utolsó percében ismét Helbich hibázott, lövését az egyik zsolnai védő blokkolta. Szünet után is a hazaiak lábában volt a második gól, Bédi előtt adódott lehetőség. A vendégek fokozatosan kiegyenlítették a játékot, s a 68. percben Mintál beadását Sninský fejjel értékesítette. A hazaiak még alig ocsúdtak fel az egyenlítő gólból, amikor Gottwald pontos passzát Mintál rúgta a hálóba. A 77. percben egyenlíthettek volna a vendéglátók, Rák lövését a zsolnai kapus csak kiütni tudta, de a kínálkozó lehetőséget nem tudták kihasználni a hazaiak. Már rájátszásban járt a mérkőzés, amikor a hazai védők hibáztak, Barčík elegánsan Rusnák elé passzolta a labdát, s a rutinos cserejátékos beállította a végeredményt.

A bajnokság állása:

1. Trnava 9 5 3 1 15:7 18

2. Slovan 9 5 2 2 13:7 17

3. FC Košice 9 4 5 0 15:10 17

4. Žilina 9 5 1 3 16:10 16

5. Púchov 9 4 2 3 11:12 14

6. Dubnica 9 4 0 5 10:10 12

7. Inter 9 3 1 5 11:18 10

8. Petržalka 9 2 3 4 10:13 9

9. Ružomberok 9 2 1 6 12:19 7

10. Trenčín 9 2 0 7 9:16 6

A következő forduló párosítása, szeptember 21., 16.00: Púchov–Žilina, Ružomberok–Slovan; 18.00: Inter–Dubnica, Trenčín–Trnava. Szeptember 22., 10.30: Petržalka–Žilina.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?