Slovan–DAC: igazságos döntetlen

Továbbra is veretlen a bajnok-ságban a DAC futballcsapata, amely a Fortuna Liga 4. fordulójában a pozsonyi Slovan pályáján ért el értékes 1:1-es döntetlent.

Továbbra is veretlen a bajnok-ságban a DAC futballcsapata, amely a Fortuna Liga 4. fordulójában a pozsonyi Slovan pályáján ért el értékes 1:1-es döntetlent. A hazaiak Mareš találatával vezettek, a sárga-kékek Pačinda góljával egyenlítettek.

Marco Rossi, a dunaszerdahelyiek olasz vezetőedzője a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, soha nem úgy készíti a csapatát, hogy döntetlenre játsszanak, de aztán előfordul, hogy mégis az lesz belőle. Pontosan így alakult a Pasienky-stadionban rendezett meccs is.

Az első helyzet a Slovan előtt adódott, de Hološko lövését Macej védte. A másik oldalon Pačinda erőszakosan megtartotta a labdát, jobbról középre adott, Pambou jó ütemben robbant be, de a kapus Greif lábbal hárított. „Olyan helyre jött a labda, hogy volt lehetőségem védeni” – írta le szerényen a mérkőzés egyik kulcsmomentumát az égszínkékek kapusa.

Saláta sérülése

A következő meghatározó pillanat mintegy tízpercnyi játék után jött el, amikor Saláta Kornél megsérült. A Slovan válogatott középhátvédje nem arról ismert, hogy semmiségek miatt lent marad a földön, így a hosszas ápolás már rosszat sejtetett. Végül le is kellett cserélni.

Saláta sérülése a nemzeti csapat szempontjából is a legrosszabbkor jött, mert a következő, Szlovénia elleni kulcsfontosságú vb-selejtezőn eltiltás miatt sem Martin Škrtel, sem Ján Ďurica nem játszhat.

„Egyelőre nem tudjuk, mennyire súlyos Kornél térdsérülése. Remélem, hogy nem komoly, mert egy meghatározó játékosról van szó, csapatunk egyik legjobbjáról – nyilatkozta a mérkőzés után Ivan Vukomanovics, a Slovan vezetőedzője. – Az első félidőre eléggé rányomta a bélyegét a kiválása, megzavarta a csapatot, hogy Kornél nélkül kellett játszaniuk.”

„Tragikus volt”

Dominik Greif ennél sokkal keményebben fogalmazott: „Az első félidő tragikus volt. Nem tudunk rendesen passzolni, nem találjuk egymást a pályán, a védelmünkben folyamatosan lyukak tátonganak, és az ellenfelek ezt kihasználják. Lehet, hogy a helyzetkihasználásunk nem rossz, de ha egy meccsen csak két helyzetünk van, akkor nem sokra megyünk az 50 százalékos helyzetkihasználással. A DAC nem játszott rendkívüli módon jól, mégis gondot okozott nekünk.”

A sárga-kékeknek sikerült a terveik szerint szervezetten futballozni, így a pozsonyiak ritkán kerültek komoly helyzetbe. Az első játékrészben csak De Kamps lapos lövése, valamint Csavrics két rögzített helyzete jelentett némi veszélyt a dunaszerdahelyiek kapujára, az egyik után a hazaiak kezezést reklamáltak.

Mareš ötödik gólja

Az első félidőben is elég jó iramot diktáltak a csapatok, de a szünet után még aktívabbak lettek, s végül a Slovan az 52. percben Mareš távoli, jól eltalált lövésével vezetést szerzett.

A cseh csatárnak ez volt az ötödik gólja a bajnokságban, ezzel vezeti a góllövőlistát. „Behunytam a szemem, és ballal lőttem, gól lett. Ennek örülök, de nekem jobban tetszenek azok a gólok, amelyeknél gondolkodnom is kell. Szerintem az eddigi legszebb gólom az eperjesiek elleni harmadik találat volt” – mondta a cseh csatár.

„Pači átteszi a balra…”

Mareš góljára tíz percen belül jött a válasz: Šafranko hosszú keresztpasszát a Panathinaikoszból érkezett Diamantisz Huhumisz pont úgy vette le, hogy Pačindához passzolt, a dunaszerdahelyi játékos pedig átrakta a labdát a bal lábára, és a hálóba lőtt – 1:1!

„Ha Diamantisz ismerné a szlovák bajnokságot, tudta volna, hogy Pači átteszi a balra, és vissza fogja húzni a lövést… De hát ilyen a futball, ezek a jelenetek is a részét képezik” – sóhajtott Mareš.

Maga Pačinda elégedetten konstatálta, hogy a sikeres ellentámadás végül egy pontot jelentett a Slovan ellen. „Ez a döntetlen nekünk jó eredmény, és meg is érdemeltük. Jól felkészültünk az égszínkékek stílusára, és nem engedtük őket helyzetekbe. Bár egy kicsit nyomást gyakoroltak ránk, ezt kibírtuk. Elégedettek vagyunk, mert sikerült folytatni a veretlenségi sorozatunkat” – nyilatkozta Pačinda.

Šafranko: Slavia?

Pavol Šafranko, a dunaszerdahelyiek előretolt csatára úgy vélekedett, a DAC ősszel is folytatja azt a stílust, amellyel már tavasszal is hosszú ideig veretlen tudott maradni. „Tavasszal valamit elkezdtünk, és ezt továbbra is folytatjuk. Igaz, hogy az utolsó tavaszi fordulóban kikaptunk Rózsahegyen, ezzel megszakadt a sorozat, de a teljesítményünk hasonló. Úgy érzem, a csapat egyre fejlődik, ennek nagyon örülök” – mondta Šafranko, akivel kapcsolatban azt csiripelik a dunaszerdahelyi verebek, hogy a prágai Slaviába tart. „Egyelőre annyit mondhatok, hogy érvényes szerződésem van a DAC-cal, de nem zárok ki semmit” – hárította el sejtelmes mosollyal az erre vonatkozó kérdésünket a csatár.

Korrekt eredmény

„Kiegyenlített meccs volt, a döntetlen jó eredmény – vélekedett a lefújás után a sárga-kékeket irányító Marco Rossi. – A Slovan többet nyomott, de mi jól védekeztünk, taktikailag is jó meccset játszottunk. Néhányszor ugyan hibáztunk, de nekünk is voltak gólhelyzeteink, így a döntetlen korrekt eredmény.”

A DAC mindössze hatodik alkalommal nem távozott üres kézzel a Slovan otthonából, két győzelem mellett ez volt a negyedik döntetlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?