Sikeres II. Nyár(f)utó

Pered. Száztizenhét versenyző vett részt a helyi önkormányzat által megrendezett II. Nyár(f)utón. Hat kategóriában osztottak érmeket, az 1–6 évesek 500 métert, a 7–12 évesek 1 km-t, a 13–16 évesek 2,1 km-t, a felnőttek (17–32 és +36) 4,2 km-t teljesítettek.

Pered. Száztizenhét versenyző vett részt a helyi önkormányzat által megrendezett II. Nyár(f)utón. Hat kategóriában osztottak érmeket, az 1–6 évesek 500 métert, a 7–12 évesek 1 km-t, a 13–16 évesek 2,1 km-t, a felnőttek (17–32 és +36) 4,2 km-t teljesítettek. A legnagyobb érdeklődés a peredi futóversenyt (8610 méter) előzte meg, amelyben 26 futó indult. A győzelmet a férfiaknál a pozsonyi Alexander Moravčík, a nőknél a lévai Monika Kováčová szerezte meg. A 37 évnél idősebb versenyzők között a hölgyeknél a zselízi Végh Emília diadalmaskodott, megelőzve két peredit, Zdenka Hezkát és Jošvai Juditot. A felnőttek között a nők mezőnyében a vágkirályfai Martina Bartošovičová tette meg leggyorsabban a 4,2 km-es távot a hazai Baji Barbara előtt. A férfiaknál az érsekújvári Miskolci Róbert diadalmaskodott. A lányok mezőnyében a peredi Kolár Roxana, a vágsellyei futballcsapat erőssége nyert.

„A szeles idő ellenére sikeres volt a Nyár(f)utó. Huszonhat település futói álltak rajthoz a színvonalas viadalon, még Pozsonyból és Prágából is érkeztek. Tavalyhoz képest, amikor 71 indultak, majdnem kétszer annyian versenyeztek. Összesen 51 peredi futott, de a felnőttek között csupán nyolcan voltak. Jól érezték magukat a futók, többen elmondták, hogy nagyon családias a rendezvény. Érdekes, hogy egy pozsonyi és egy érsekújvári sportoló stoppal jött el Peredre – mondta lapunknak Baranyai Tímea, a viadal főszervezője. – A két legfiatalabb futó az egyéves peredi Keszeli Olivér és a galántai Varga Linda volt. A legidősebbnek járó különdíjat csakúgy, mint tavaly a 70 éves gányi Kozmér Jarolim kapta. Nagyon jólesett, hogy a legtöbben azzal búcsúztak, hogy jövőre ismét ugyanitt találkozunk.”

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?