Schumi szép emlékei

Budapest. Az ötszörös világbajnok Michael Schumacher több szempontból is fontosnak tartja a magyarországi jó szereplést: tavaly a Hungaroringen ünnepelte negyedik összetett diadalát, s esetleges vasárnapi győzelmével újabb csúcsot mondhatna magáénak.

– Nem hiszem, hogy meglepetést okoznék bárkinek: alig várom a futamot. Egy évvel ezelőtt feledhetetlen élményekkel gazdagodtam, még most is nagy örömmel emlékszem a versenyre – mondta a Ferrari német világsztárja. – A néhány hetes pihenő jót tett, most újra éhes vagyok a sikerre. Ráadásul már semmilyen nyomás nem nehezedik rám, így rendkívül nyugodtan várom a hétvégét.

Michael Schumacher 1994-ben Benettonnal győzött a Hungaroringen, míg 1998-ban és tavaly már a Ferrari sztárjaként. Ha vasárnap ismét verhetetlen lesz, akkor megdönti saját és Nigel Mansell rekordját az egy szezon alatti futamgyőzelmek mennyiségének tekintetében. A brit pilóta 1992-ben, vb-győzelme évében, míg a német autóversenyző 1995-ben, 2000-ben és 2001-ben nyert egyformán 9-szer.

Rubens Barrichello, a Ferrari brazil pilótája önerőből akar a második helyen végezni a pontversenyben, ehhez nem igényel kivételezett bánásmódot. – Nem lenne jó, ha a hátralévő öt futam előtt mindig különleges támogatásáról biztosítana a csapatom. Ez nagy nyomást jelentene, főleg, ha mégsem tudnám teljesíteni az elvárást – mondta a dél-amerikai. – Szerintem még Michaellel is képes vagyok felvenni a harcot, így nincs szükségem a kivételezésre. Bizakodó vagyok, már a hétvégén bizonyítani szeretnék. A brazil pilóta jelenleg negyedik, hátránya 5 pont a második helyen álló Montoyával szemben. Eddig kilencszer indult a Hungaroringen, de egyszer sem győzött. Tavaly második volt a győzelmével negyedik világbajnoki címét ünneplő csapattárs, Michael Schumacher mögött.

Martin Whitmarsh főigazgató szerint a Hungaroring adottságai kedveznek a McLaren-Mercedesnek, így nem elképzelhetetlen, hogy David Coulthard vagy Kimi Raikkönen nyeri meg a vasárnapi Forma-1-es Magyar Nagydíjat.

– A pálya körülményei nagyon hasonlítanak a Monte-Carló-ira. Eddigi egyetlen idei futamgyőzelmünket Monacóban arattuk David révén, s most a bravúr megismétlését várjuk pilótáinktól – mondta Whitmarsh. – A pálya nagyon érdekes technikai kihívást jelent a csapatok számára, a beállítás kiemelten fontos, főleg a lassú kanyarok és a hosszú célegyenes miatt.

A McLaren eddig öt győzelmet aratott a Hungaroringen, a brazil Ayrton Senna háromszor (1988, 1991, 1992), míg a finn Mika Häkkinen kétszer (1999, 2000) bizonyult a legjobbnak.

A csapatok sorrendje a 16 Magyar Nagydíj alapján – 7 győzelem: Williams (1986: Piquet, 1987: Piquet, 1990: Boutsen, 1993: Hill, 1995: Hill, 1996: Villeneuve, 1997: Villeneuve; – 5 győzelem: – McLaren; 3 győzelem: Ferrari (1989: Mansell, 1998: M. Schumacher, 2001: M. Schumacher); 1 győzelem: Benetton (1994: M. Schumacher)

A XVII. Magyar Nagydíj műsora – péntek, 9.00 és 14.00: 1. és 2. szabadedzés. Szombat, 9.00 és 10.15: 3. és 4. szabadedzés. Vasárnap, 14.00: Magyar Nagydíj.

A Forma–1-es világbajnokság állása a 12. futam után – pilóták: 1. és már világbajnok M. Schumacher (német, Ferrari) 106 pont; 2. Montoya (kolumbiai, BMW-Williams) 40, 3. R. Schumacher (német, BMW-Williams) 36; 4. Barrichello (brazil, Ferrari) 35; 5. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 32; 6. Raikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 17; 7. Button (angol, Renault) 11; 8. Heidfeld (német, Sauber-Petronas) 7.

Csapatban: 1. Ferrari 141 pont, 2. BMW-Williams 76; 3. McLaren-Mercedes 49; 4. Renault 15; 5. Sauber-Petronas 11; 6. Jordan-Honda 6.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?