Schumi már világbajnok

Spa. Kimi Räikkönen nyerte a Forma–1-es világbajnokság tizennegyedik futamát, a számtalan balesettel tarkított Belga Nagydíjat, Michael Schumacher lett a második, ezzel – a Ferrari hétszázadik futamán – megnyerte hetedik világbajnoki címét. A dobogó harmadik fokára Rubens Barrichello állhatott fel.

Spa. Kimi Räikkönen nyerte a Forma–1-es világbajnokság tizennegyedik futamát, a számtalan balesettel tarkított Belga Nagydíjat, Michael Schumacher lett a második, ezzel – a Ferrari hétszázadik futamán – megnyerte hetedik világbajnoki címét. A dobogó harmadik fokára Rubens Barrichello állhatott fel. Baumgartner Zsolt a 29. körben kiesett. Az Eau Rouge utáni egyenesben Button jobb hátsó defektet kapott (szó szerint széthasadt a gumi), s telibe kapta az éppen mellette haladó, lekörözött Baumgartnert. Óriási baleset volt (Zsolt szerencsére megúszta), be is küldték a safety cart.

A Belga Nagydíj végeredménye: 1. Kimi Räikkönen (finn, McLaren) 32:35,274; 2. Michael Schumacher (német) Ferrari +3,3 mp, 3. Rubens Barrichello (brazil) Ferrari +5,4.

A pontversenyek állása – versenyzők: 1. Michael Schumacher (német/Ferrari) 128 p, 2. Rubens Barrichello (brazil/Ferrari) 88, 3. Jenson Button (brit/BAR-Honda) 65.

Csapatok: 1. Ferrari 216, 2. Renault 91, 3. BAR-Honda 83, 4. Williams-BMW 54, 5. McLaren-Mercedes 49.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?