Schumacherek a dobogón

Szuzuka. Jó kis futam volt a hétvégi Japán Nagydíj, de Michael Schumacher győzelméhez nem férhetett kétség. A hetedik világbajnoki címénél tartó német pilóta magabiztosan gyűjtötte be pályafutása 83. futamgyőzelmét.

Mögötte már izgalmasabban alakult a sorrend, a BAR-Hondát kormányzó Jenson Button igencsak megszorongatta a végül másodikként célba guruló ifjabbik Schumachert, míg a hazaiak kedvence, Takuma Szato végül a negyedik helyen érkezett célba a spanyol Renault-pilóta, Fernando Alonso előtt. Ezzel eldőlt az is, hogy a BAR-Honda, minden bizonnyal, megszerzi a második helyet a konstruktőrök külön versenyében, bár erre matematikailag még a Renault-nak is van esélye. Érdekesség volt a futamon, hogy a Ferrari második számú pilótája, Rubens Barrichello és a McLaren-Mercedesben ülő David Coulthard ütközött a 39. körben, így mindketten búcsúztak a Japán Nagydíjtól. Baumgartner Zsolt a boxutcából indulva végig a 20. helyen autózott, a 44. körben azonban kicsúszott a pályáról és nem tudta folytatni a versenyt. Mint a viadal végén elmondta, végig az autóval küzdött, nem volt könnyű az igazából beállítatlan Minardival körözni a szuzukai pályán. „Életem eddigi legnyomasztóbb futama volt a mai. Remélem, az idény utolsó versenyén, Brazíliában jó versenyzéssel, szépen tudom lezárni a szezont” – mondta a magyar versenyző.

A Japán Nagydíj végeredménye: 1. M. Schumacher (német, Ferrari) 1:24:26,985 óra, 2. R. Schumacher (német, Williams-BMW) +14,1 mp, 3. Button (angol, BAR-Honda) +19,6 mp, 4. Szato (japán, BAR-Honda) +31,7 mp, 5. Alonso (spanyol, Renault) +37,7 mp, 6. Räikkönen (finn, McLaren-Mercedes) +39,3 mp. Baumgartner Zsolt (Minardi) kiesett.

Az összetett állás: 1. M. Schumacher, 146, 2. Barrichello 108, 3. Button 85, 4. Alonso 54, 5. Montoya 48, 6. Trulli 46. Csapatok: 1. Ferrari 254, 2. BAR-Honda 116, 3. Renault 100, 4. Williams-BMW 74, 5. McLaren-Mercedes 61, 6. Sauber-Petronas 33.

NYILATKOZATOK – Michael Schumacher (Ferrari): „Az idő-mérő edzésen kialakult sorrend nagyban meghatározta a futam esélyeit és eseményeit. Kedvező pozícióból rajtoltam, de az elején még nem sikerült megfelelő előnyt szereznem. Ekkor kiderült, hogy az ellenfeleim is kiválóan felkészültek. A boxkiállások során azonban már tisztult a kép, s később nem is volt gondom.”

Ralf Schumacher (Williams-BMW): „Jól sikerült a rajtom, s magam is meglepődtem azon, hogy az elején lépést tudtam tartani Michaellel. Az első boxkiállás után azonban csak az élboly végére kerültem vissza, így már nem lehetett esélyem a győzelemre. De így is kiváló hétvégét zártunk, jó volt az autóm, a csapatom kiválóan dolgozott.”

Jenson Button (BAR-Honda): „A futam elején gondjaim voltak a tapadással, minden kanyarban küszködtem, ezért ment el mellettem a csapattársam. Szerencsére néhány kör után javult a helyzet, így visszaszereztem a harmadik helyet, igaz a Schumacher-fivérek ellen már nem volt esélyem.” (mti, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?