Schumacher: Történelmi siker volt

Párizs. Michael Schumachert Franciaországban sem lehetett megállítani – a Ferrari hatszoros világbajnok német pilótája az idei tizedik versenyen a kilencedik győzelmét aratta.

Párizs. Michael Schumachert Franciaországban sem lehetett megállítani – a Ferrari hatszoros világbajnok német pilótája az idei tizedik versenyen a kilencedik győzelmét aratta. A rajtelső Alonso ugyan sokáig a címvédő előtt autózott, de a Scuderia taktikát váltott, és Schumi végül négy bokszkiállással teljesítette a versenytávot. Baumgartner Zsolt 31 kört tett meg, mielőtt kicsúszott a pályáról, és feladta a versenyt, amelyen egyébként 18-an célba értek.

Schumi akkor is nyer, ha négyszer áll ki kereket cserélni, az agytröszt Ross Brawn ismét történelmet írt. Ezt maga Schumacher is megerősítette: „A második kerékcsere után döntöttük el, hogy négyszer megyek ki, Ross csak annyit mondott, próbáljuk meg, sokat nem veszíthetünk. Azt hiszem, ez a győzelem a sportág történelemkönyvébe kívánkozik, előttünk ezt még senki nem csinálta meg. Tudtuk, hogy balul is elsülhet a dolog, de ahogy mondani szokták, kockázat nélkül nincs győzelem.”

VÉGEREDMÉNY: 1. Michael Schumacher (német, Ferrari) 1:30:18,133; 2. Alonso (spanyol, Renault) 1:30:26,462; 3. Barrichello (brazil, Ferrari) 1:30:49,755; 4. Trulli (olasz, Renault) 1:30:50,215; 5. Button (angol, BAR-Honda) 1:30:50,617; 6. Coulthard (skót, McLaren-Mercedes) 1:30:53,653; 7. Raikkönen (finn, McLaren-Mercedes) 1:30:54,363; 8. Montoya (kolumbiai, Williams-BMW) 1:31:01,552. A vb állása. 1. Michael Schumacher 90, 2. Barrichello 68, 3. Button 48, 4. Trulli 46, 5. Alonso 33, 6. Montoya 25,... 18. Baumgartner (Minardi-Cosworth) 1. Csapatban: 1. Ferrari 158, 2. Renault 79, 3. BAR-Honda 62, 4. Williams-BMW 37, 5. McLaren-Mercedes 22. (ns, m)

Napokon belül eldől Ralf Schumi jövője

Willi Weber menedzser szerint már csak néhányat kell aludni, s kiderül, Ralf Schumacher melyik együtteshez igazol. A jelenleg a Williams-BMW-vel szerződésben álló Ralf Schumachert leginkább a Toyotával hozták hírbe, s ezt a lehetőséget erősíti az is, hogy a csapat mostani két versenyzőjének, a francia Olivier Panisnak és a brazil Cristiano da Mattának a szezon végén lejár a szerződése. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?