Sport

Šatan indul a hokiszövetség elnöki posztjáért

Pozsony | Miroslav Šatan, a szlovák jégkorong-válogatott főmenedzsereként dolgozó legendás hokis indul a hazai szövetség elnöki posztjáért. A június 26-i tisztújító kongresszuson két ellenfele lesz: az 1985-ös világbajnok Darius Rusnák és a szövetség felügyelő bizottságának elnöke, Jaroslav Šmátrala.
Orosky Tamás

2019. június 12. 15:04

(TASR-felvétel)

„A múlt héten Martin Kohút, a szövetség leköszönő elnöke javasolta, hogy vegyem át a helyét. Több klub képviselői is erre kértek, s úgy döntöttem, elfogadom a felkérést – jelentette be tegnapi rövid sajtótájékoztatóján Šatan. – Természetesen nem egyedül akarok belevágni a feladatba, hanem egy olyan csapattal, amely előbbre tudja vinni a szlovák hokit. Kulcsfontosságúnak tartom az akadémiák alapítását és fejlesztését, hogy olyan körülményeket teremtsünk a jégkorongozóknak, amely a profi szintre nem eljutók esetében is biztosítja, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.”

Šatan a kongresszusig már nem tartja lehetségesnek, hogy végiglátogassa a klubokat – megválasztása esetén ezt ősszel tervezi, hogy azután egy komplex víziót vázolhasson fel, akár tízéves távlatban.

„Az elnöki poszt nagyobb kihívás, mint a főmenedzserség volt. Egészen jó irányban halad a szlovák hoki, némely projekteket mindenképp folytatni kell. Szerintem a külföldi szakemberek is előbbre vitték a dolgokat” – mondta Šatan, hozzátéve, szeretné felkérni Craig Ramsay szövetségi kapitányt szerződése meghosszabbítására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A nők jóval felelősebben bánnak a pénzzel, mint a férfiak

Debrecenbe jöhet az AS Roma

Három oroszt és egy ukránt gyanúsítanak a maláj utasszállító lelövésével

Bíróság elé kell állnia Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Megrongálták Jakoby Gyula kassai festőművész szobrát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?