Sapara: „A 10. percben legyen 3:0”

<p>A szlovák futballválogatott a ma esti pozsonyi vb-selejtezőn Lettországot fogadja. A hazai együttes számít a mérkőzés esélyesének, amely 48. a világranglistán, míg a vendégcsapat csak a 118. helyen áll. Škrtelék jó játékkal és győzelemmel akarnak kedveskedni a szurkolóknak.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

A szlovákok az első két meccsen (Litvánia 1:1, Liechtenstein 2:0) négy pontot szereztek, s jelenleg a harmadikok a G-csoportban a százszázalékos bosnyákok és görögök mögött. Ha nem akarnak már az elején leszakadni, ma mindenképpen nyerniük kell.

„A lettek várhatóan a defenzívára helyezik a hangsúlyt, nem lesz könnyű feltörni a jól záró védelmet. Gyorsak a baltiak, ezért hátvédeinknek oda kell figyelniük az ellenfél váratlan kontráira – jelentette ki Stanislav Griga, a válogatott egyik szakvezetője. – Játékosainknak nem lehet ész nélkül rohamozniuk, türelmesen kell várniuk a lehetőségre. Nekünk kell irányítanunk, és bízom benne, hogy megnyerjük a fontos meccset. ”

„Kulcsfontosságú meccsek előtt állunk, mindent megţeszünk, hogy sikeresek legyünk. Nem csak a letteket, a görögöket is le akarjuk győzni” – szögezte le a csapatkapitány Martin Škrtel, aki visszatért a Liechtenstein elleni meccsre, amikor szurkolók kifütyülték a válogatottat. – Azóta nem beszéltünk a drukkerekkel, de bízom benne, hogy ezúttal nem ismétlődik meg a füttykoncert. Meggyőződésem, hogy lényegesen jobban fogunk játszani, mint legutóbb, így nem adunk okot az elégedetlenségre.”

A Trabzonsporban légióskodó Marek Sapara a csapat egyik legjobbja volt az első két vb-selejtezőn, és mindkét meccsen gólt is szerzett. „Természetesen örülnék, ha ismét sikerülne betalálnom, de az a legfontosabb, hogy megszerezzük a kötelező három pontot. Ami a szurkolókat illeti, jó játékkal és szép gólokkal kiengesztelhetjük őket a legutóbbi gyengébb teljesítményünkért – mondta lapunknak a 30 éves irányító középpályás, aki elárulta, hogy mi lenne a recept a lettek elleni győzelemre. – A tizedik percben 3:0 legyen a javunkra, s utána már gálázhatnánk.” Majd nevetve hozzátette: „Igaz, ennek kevés a valószínűsége, de szép lenne…”

A lett küldöttség tegnap délután Aleksandrs Starkovs szövetségi kapitány nélkül érkezett meg Pozsonyba, ugyanis a szakvezető a hét elején vakbélműtéten esett át. Ezért segítője, az 53 éves Jurij Sevlakovs irányítja a csapatot.

A lettek elvesztették első két vb-selejtezőjüket (Görögország 1:2), Bosznia-Hercegovina (1:4), de mindkét találkozón ők szereztek vezetést, a rigai meccsen Gorks, a zenicain pedig Cauna volt eredményes.

„Nem úgy kezdtük a selejtezősorozatot, ahogy szerettük volna, így ha tovább akarunk jutni, győznünk kell Pozsonyban. Azzal tisztában vagyunk, hogy a szlovákok jelentős játékerőt képviselnek, ezért rendkívül nehéz dolgunk lesz” – nyilatkozta Aleksandrs Starkovs, aki már jobban érzi magát, és Rigából telefonon tartja a kapcsolatot az asszisztensével.

A szlovák válogatott várható összeállítása: D. Kuciak–Pekarík, Škrtel, J. Ďurica (Saláta), Zabavník–Pečovský, Sapara–Weiss, Hamšík, Stoch– Bakoš.

A meccset a holland Makkelie vezeti, és a Dajto élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?