Rózsahegyen megszakadt a DAC veretlenségi sorozata

Tizenhat bajnoki után megszakadt a DAC veretlenségi sorozata, a sárga-kékek 2:0-ra kaptak ki Rózsahegyen a labdarúgó Fortuna Liga zárófordulójában.

Tizenhat bajnoki után megszakadt a DAC veretlenségi sorozata, a sárga-kékek 2:0-ra kaptak ki Rózsahegyen a labdarúgó Fortuna Liga zárófordulójában. László Csaba védencei így végül a hetedik helyen zárták a bajnokságot.

Az utolsó forduló előtt a DAC-nak már csak matematikai esélye volt az Európa Liga-szereplésre, ráadásul a papírforma sem jósolt sok jót a dunaszerdahelyieknek, mert Rózsahegyen korábban még sosem nyertek. A lelkes drukkereket azonban ez sem tántorította el, több mint százan keltek útra, hogy a Čebrať alatti csodálatos panorámájú stadionban biztassák kedvenceiket.

Bár a rózsahegyiek bajnoki bronzérmet ünnepeltek – a játékosok a mérkőzés előtt kapták meg az érmeket –, a meccs alatt végig csak a DAC-tábor hangját lehetett hallani.

Száraz a kapuban

László Csaba vezetőedző a kapuban az utánpótláskorú Benjamín Száraznak adott lehetőséget. „Örülök, hogy az edző bizalmat szavazott nekem, de nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtam többet segíteni a csapatnak. Két lövésből két gólt kaptam” – nyilatkozta a lefújás után elkeseredetten a 19 éves, diószegi származású kapus.

A kapott gólokhoz azonban a DAC védelme is kellett: a 23. percben Huk maradt le Maslóról, aki így középre tudott adni, és a berobbanó Gál-Andrezly jól eltalált, felfelé tartó lövésével szemben a kapus tehetetlen volt – 1:0; a 36. percben pedig Mareš két emberen is átjátszotta magát, majd a harmadik védő mellett higgadtan a hosszú sarokba gurított – 2:0.

Aluku lövése, más semmi

Pedig az első percben nem tűnt úgy, hogy ennyire sima lesz a meccs – az agilis Aluku már a 39. másodpercben helyzetbe került, Macíknak vetődve kellett védenie a lövést. „Ha az bemegy, teljesen más mérkőzés lett volna” – vélekedett Száraz.

A DAC következő kapura tartó lövéséig azonban az 58. percig kellett várni, akkor a csereként beállt Vida próbálkozott, de a kapu közepébe tartó labda nem okozott gondot a rózsahegyi kapusnak.

A 2. legrosszabb félidő

Szünet után már többet birtokolta a labdát a DAC, de László Csaba is elismerte, hogy a szünet előtti teljesítménye harmatgyenge volt. „Az eperjesiek elleni első félidő után ez volt a második legrosszabb félidőnk, amit produkáltunk – mondta a dunaszerdahelyiek székely trénere. – Az nem kifogás, hogy már a szezon végén járunk… A második félidő sokkal jobb volt, de nem lőttünk gólt, így megérdemelt a rózsahegyiek győzelme.”

Rózsahegyi ünneplés

A lefújás után nagy rózsahegyi ünnep kezdődött, a csapat 11 év után szerepelhet ismét európai kupában. A szurkolók énekeltek, táncoltak, a játékosokat és Norbert Hrnčár vezetőedzőt éltették. A sajtótájékoztatón alig lehetett hallani az edzők szavait, mert a szurkolók az ajtó előtt ünnepeltek.

Hrnčár nem is tudott összeszedetten értékelni, csak azt hangsúlyozta, játékosai ezen a meccsen is élvezték a futballt. „Jól szórakoztak játék közben, de egyúttal felelősségteljesen álltak a mérkőzéshez, saját magukkal szemben szigorúak voltak – nyilatkozta a rózsahegyi vezetőedző. – Remélem, az EL-selejtezőre még több néző lesz kíváncsi, ellenféltől függetlenül.”

Büszke sárga-kékek

A sárga-kék szurkolótábor sem csüggedt, bár 16 meccs után megszakadt a DAC veretlenségi sorozata, és a csapat a tabellán lecsúszott a 7. helyre. Az együttes így is rekordot döntött, mert korábban sosem volt arra példa, hogy a dunaszerdahelyiek egy fél szezon alatt csak egyszer kapjanak ki.

A drukkerek a lefújás után a csapatot és László Csaba vezetőedzőt éltették. „Amikor idejöttem, a DAC nagyon lent volt. Azóta viszont csak három mérkőzést veszítettünk el, és 16 találkozón veretlenek maradtunk. Egy kicsit csalódott vagyok, mert két fordulóval a bajnokság vége előtt még volt esélyünk az Európa Liga-szereplésre, és ez végül kicsúszott a kezünk közül – értékelte röviden a szezont a szakvezető. – De a DAC büszke lehet arra, amit ebben a szezonban elért, a csapatnak van arculata.”

„Szép munka volt”

Marin Ljubicic csapatkapitány a szombati meccsel kapcsolatban kritikusan fogalmazott. „Nyerni szerettünk volna, de az első félidőben nem játszottunk jól. Sokat hibáztunk, és a hibákból gólokat kaptunk. A második félidőben feljavultunk, de a pontszerzéshez ez kevés volt” – mondta a horvát légiós, azonban az egész szezont értékelve ő is elégedett volt. „Mindent beleadtunk, tizenhat meccsen át nem kaptunk ki, szívünket-lelkünket otthagytuk a pályán. Szeretném megköszönni a társaimnak a nagyszerű együttműködést, szép munka volt!”

Több játékossal kapcsolatban is felmerült, hogy a sikeres tavaszi szezonban más csapatok figyelmét is felhívták magukra, Erik Pačindát a Slovannal hozták hírbe. A 150. élvonalbeli meccsét játszó szélső azonban nem akart nyilatkozni még a folytatásról: „Most az a legfontosabb, hogy kipihenjük magunkat a hosszú és fárasztó szezon után. Még egy évig érvényes szerződés köt a DAC-hoz, meglátjuk, hogyan tovább.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?