RÖVIDEN

Fegyvergyáraink a NATO-nak
Pozsony. Rudolf Schuster tegnap felajánlotta Szlovákia fegyvergyárainak kapacitását a NATO számára. A köztársasági elnök Doug Bereuterrel, a NATO parlamenti gyűlésének elnökével folytatott beszélgetés során vetette fel, hogy a NATO-fegyverzet egy részét nálunk gyárthatnák.

Fegyvergyáraink a NATO-nak

Pozsony. Rudolf Schuster tegnap felajánlotta Szlovákia fegyvergyárainak kapacitását a NATO számára. A köztársasági elnök Doug Bereuterrel, a NATO parlamenti gyűlésének elnökével folytatott beszélgetés során vetette fel, hogy a NATO-fegyverzet egy részét nálunk gyárthatnák. Schuster kifejtette, biztos abban, hogy az esetleges NATO-népszavazás nem lassítja a csatlakozási dokumentumok ratifikálását. Bereuter elégedettségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az elnök, a parlament és a kormány is egységesen vélekedik a szlovák katonák Irakba küldésével kapcsolatban. (TASR)

Veszélyes villamoskaland, sérülés nélkül

Pozsony. Vezetője nélkül elindult, majd hamarosan kisiklott egy villamos a fővárosban. A dúbravkai végállomáson pár percre hagyta el a sofőr a járművet, amely magától elindult és egészen a Saratov áruházig robogott, ahol végül kisiklott. Szerencsére nem ütött el senkit, és száz méterre egy forgalmas kereszteződés előtt megállt. A járművön 5–8 millió korona kár keletkezett. (SITA)

Nem sokat tudni a balesetről

Pozsony. A rendőrség egyelőre nem közöl információkat a kedden Pozsony-Ligetfalu és Oroszvár között felrobbantott autó ügyéről, de a kórházban sem adnak tájékoztatást a sérült lány állapotáról, erre a szülők kérték az orvosokat. A 27 éves férfi állapota továbbra is válságos. A rendőrök szerint a nyomozás még folyik, s majd időben informálják a sajtót. (SITA)

Satinský-emlékparkot terveznek

Pozsony. Július Satinský barátai azt szeretnék elérni, hogy a művész utolsó lakóhelyén, a Duna utcán hozzanak létre egy kisebb Satinský-emlékparkot. Hamarosan nyílt levélben kérik fel Andrej Ďurkovský főpolgármestert, segítse megvalósítani ötletüket. „Mindenki tudja, hogy mennyire szerette a várost és ezt az utcát Satinský, ezért megérdemli ezt a kis ajándékot” – jelentette ki Božidara Turzonová, az egyik szervező. (TASR)

Lottópénzből új iskolák lesznek

Pozsony. Az idei évben 237 millió koronát kapnak összesen az önkormányzatok az államtól a félig kész általános iskolai épületek befejezésére. Az összegből 70 millió korona a lottó és egyéb szerencsejátékok bevételeiből származik. Az iskolaügyi minisztérium javaslata szerint ezt az összeget 29 beruházás között osztanák szét, s kilencet be is fejeznének. A minisztérium tavaly decemberi adatai szerint összesen 43 iskolai épület van félkész állapotban. (TASR)

Lexa rács mögött marad

Pozsony. Újra elutasította Ivan Lexa kérelmét a pozsonyi járásbíróság. A SIS volt igazgatója, aki már harmadik hónapja van rács mögött, vizsgálati fogságának megszüntetését kérte. Ján Cuper, Lexa egyik ügyvédje bejelentette, nem nyugodnak bele a döntésbe, s fellebbeznek a kerületi bírósághoz. A börtönlakó több helyen is panaszt tett, ezért a parlament emberi jogi és kisebbségi bizottságának tagjai képviselői felmérés céljából hamarosan ellátogatnak a pozsonyi börtönbe. (TASR)

Szabadlábon védekezhet a verekedő

Komárom. Testi sértés és zsarolás vádjával indítottak eljárást a 24 éves M. Tamás ellen, aki még kedden este egy veszekedés után olyan brutálisan megütötte 16 éves mostohatestvérét, B. Zsuzsannát, hogy az agyrázkódást szenvedett és kórházi ápolásra szorult. Csütörtökön azonban már hazamehetett a kórházból. Az agresszív, munkanélküli férfi a verekedés után egész családját fizikai likvidálással fenyegette meg. Ennek ellenére szabadlábon védekezhet. (s, vkm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?