RÖVIDEN

Rendőrségi fogadóórák
Vágsellye. A járási rendőrkapitány minden hónap első szerdáján délután 14.00 és 17.00 óra között fogadja azokat a lakosokat, akik a rendőrség munkájával kapcsolatos panasszal vagy javaslattal, ötlettel akarnak hozzá fordulni.

Rendőrségi fogadóórák

Vágsellye. A járási rendőrkapitány minden hónap első szerdáján délután 14.00 és 17.00 óra között fogadja azokat a lakosokat, akik a rendőrség munkájával kapcsolatos panasszal vagy javaslattal, ötlettel akarnak hozzá fordulni. A járási parancsnokság szóvivőjétől, Peter Dragúň századostól megtudtuk, a múlt heti első fogadónapon egyetlen állampolgár sem élt a lehetőséggel. A lakosok a négyszemközti beszélgetés során bármilyen panaszszal, vagy javaslattal fordulhatnak a járási kapitányhoz, illetve –távolléte esetén – az általa megbízott személyhez. (gl)

Idén több elsős Gútán

Gúta. A két gútai magyar tanítási nyelvű alapiskolában öszszesen 87 kis elsős kezdi meg szeptemberben tanulmányait, tavaly ez a szám 69 volt. Ennek ellenére valószínű, hogy a tavalyi négy első osztály helyett idén csak három nyílik. A Palkovich utcai iskolában ugyanis 38-ról 29-re csökkent a beíratott gyermekek száma, tehát itt már csak egy osztályt tudnak indítani. Ugyanakkor az Iskola utcai alapiskolában marad a két első osztály; ám míg tavaly mindössze 31 elsősük volt, idén 58 lesz. (vkm)

Rendelők megyei hatáskörben

Pozsony. Hat rendelőintézet és egy kórház kerül állami tulajdonból a megye kezébe, bár annak egyelőre nincsenek pontos információi az intézmények anyagi helyzetét illetően. A szenci, ligetfalui, károlyfalui, ružinovi, pozsonyi Tégla utcai és bazini rendelőintézet, valamint a malackai kórház delimitációs jegyzőkönyvét a megye még nem kapta meg, s arról sincs hivatalos értesülése, mekkora veszteséget halmoznak fel. (TASR)

Áremelés minőségi javulás nélkül

Pozsony. A fővárosi tömegközlekedési vállalat valószínűleg május elsejétől emeli a viteldíjakat. A városi vezetés javaslata alapján a teljes árú tíz perces vonaljegy ezentúl 14, a harminc perces 16 koronába kerülne. A havi bérletért 660, a negyedéviért 1740 koronát kellene kiadnunk. A tömegközlekedési vállalat illetékesei szerint az áremelések a folyamatosan termelődő veszteség 25 százalékát fedik csak le, s a drágább vonaljegyektől egyelőre nem várhatjuk az utazási feltételek javulását sem. (SITA)

Útmutató az iskoláknak

Pozsony. A Pozsony megye hatáskörébe tartozó iskolák a napokban kapják meg azt a megyei hivatal által kidolgozott dokumentumot, amely a válsághelyzetben foganatosítandó óvintézkedéseket részletezi az iskolák vezetői és pedagógusai számára. Az útmutató egyebek mellett azt is tartalmazza, hogyan kell eljárni, ha az iskola címére fehér port tartalmazó küldemény érkezik. (SITA)

Háromnyelvű útikalauz

Dunaszerdahely. A Csallóköz– Mátyusföldi Regionális Társulás a közelmúltban hiánypótló, háromnyelvű útikalauzt jelentetett meg a Dunaszerdahelyi és a Galántai járás nevezetességeiről. Az útikalauzt a társkiadó Szlovák Idegenforgalmi Ügynökség is terjeszti. (bzs)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?