RÖVIDEN

Iskolákról és utakról tárgyalnak
Pozsony. Ma kerül sor a Koalíciós Tanács ülésére az MKP székházában. A tanácskozás egyik fő témája a oktatási reform lesz. Martin Fronc oktatási miniszter már jelezte, mindent el fog követni a tandíjrendszer bevezetése érdekében.

Iskolákról és utakról tárgyalnak

Pozsony. Ma kerül sor a Koalíciós Tanács ülésére az MKP székházában. A tanácskozás egyik fő témája a oktatási reform lesz. Martin Fronc oktatási miniszter már jelezte, mindent el fog követni a tandíjrendszer bevezetése érdekében. A tárgyaláson az MKP javaslatára érintik majd az útépítésre szánt költségvetési források felhasználását is. (TASR)

Dzurinda nemet mond a terrorra

Pozsony. A demokratikus világ nem adhatja meg magát a terroristáknak, jelentette ki Mikuláš Dzurinda. A kormányfő ezzel az al-Kaida-vezető, Oszama bin Laden fenyegetésére reagált. A szélsőséges iszlám vezető ugyanis véres terrormerényletekkel fenyegette meg Európát. „A terror nem győzhet, és ezt ők is tudják, ezért idegesek” – mondta Dzurinda. Ivan Gašparovič államfő szerint jelenleg a terrorizmus jelenti a legnagyobb veszélyt, mivel sosem tudni, hol üti fel a fejét. (TASR)

Bombahír a bősi diszkóban

Pozsony. Több száz ember szórakozását tette tönkre az a telefonáló, aki vasárnap azt jelentette a rendőrségen: a bősi diszkóban bomba van elhelyezve, mely öt perc múlva fel fog robbanni. A rendőrök kiürítették a szórakozóhelyet, bombát nem találtak. A rémhír terjesztője több éves börtönbüntetésre számíthat. Idén már két rémhírterjesztőt ítéltek el jogerősen. (TASR)

Lovastul fulladt a Vágba

Gúta. Lovastul fulladt a Vágba Gúta mellett egy hatvan év körüli férfi. Információink szerint a szerencsétlenül járt ember lóvontatású kocsival gyűjtötte a szénát a folyó melletti kaszálón. Ütlegelte lovát, mire az megbokrosodott, és a folyónak rohant. A férfi ruhája beakadt a kocsiba, így a ló őt is magával vonszolta. Az esetet a rendőrség vizsgálja. (ú)

Gyulladás után borulás

Kálna. Menet közben kigyulladt tegnap egy losonci rendszámú Škoda személygépkocsi a Lévai járásban levő község közelében. Dupla szerencsétlenség, hogy a helyszínre érkező tűzoltóautó felborult, valószínűleg túlsúly miatt. Ennek ellenére sikerült eloltani a lángokat és kerekeire állítani a tűzoltóautót is. (fm)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?