RÖVIDEN

Elkészül a prágai sportcsarnok
Prága. Mégiscsak befejezik a Sazka többcélú sportcsarnokát, amelyet a cseh fővárosban a 2004-es jégkorong-világbajnokságra építenek. A cég képviselői bejelentették, hogy határidőre elkészül a létesítmény.

Elkészül a prágai sportcsarnok

Prága. Mégiscsak befejezik a Sazka többcélú sportcsarnokát, amelyet a cseh fővárosban a 2004-es jégkorong-világbajnokságra építenek. A cég képviselői bejelentették, hogy határidőre elkészül a létesítmény. Eredetileg állami támogatást kértek a hatmilliárdos hitelhez, s mikor ez kútba dőlt, veszélybe került a vb megrendezése. Azóta talpra állt a Sazka, és pénzintézetek hiteléből fedezi a záró munkálatokat. (SITA)

Matthäus pert indít a Bayern ellen

München. Lothar Matthäus nem tudott békésen megegyezni korábbi klubjával, így pert indít a Bayern München ellen. A 150-szeres német válogatott labdarúgó azért fordul bírósághoz, mert szerinte az egyesület nem számolt el rendesen a 2000. május 26-án rendezett búcsúmérkőzésének bevételével. A 41 éves világbajnok mintegy 500 ezer euróra tart igényt. A tárgyalás eredetileg február elején lett volna, de a Partizan Beograd vezetőedzőjeként tevékenykedő Matthäus akkor meggondolta magát. Arról egyik fél sem árult el részleteket, hogy mikor és hol tárgyalják az ügyet. (MTI)

Elmarad Erdei mérkőzése

Hannover. Térdsérülése miatt elmarad Erdei Zsolt március 8-ára, Hannoverbe tervezett összecsapása. Az Universum félnehézsúlyú interkontinentális bajnoka talán a hónap végén, Hamburgban már öklözhet. (ORIGO)

Bobby Robson hetvenéves

London. Hetvenéves Sir Bobby Robson, a Newcastle United labdarúgócsapatának vezetőedzője. – Aki sikeres, megfeledkezik a koráról. Úgy gondolom, hogy öt idényen keresztül még biztosan a kispadon fog ülni – mondta Freddy Shepherd, a klub elnöke. A korábbi válogatott játékos a nyolcvanas években hosszú ideig szövetségi kapitányként irányította a nemzeti együttest. A szigetországiak ezalatt kétszer szerepeltek világbajnokságon, mindkétszer közel álltak egy nagy sikerhez, de a kieséses szakaszban alulmaradtak a végső győztestől: 1986-ban a negyeddöntőben az argentinok, négy évvel később az elődöntőben a németek búcsúztatták őket. Az Európa-szerte elismert szakember hosszú ideig irányította az Ipswich együttesét, de megfordult Hollandiában, Portugáliában és Spanyolországban is. A PSV Eindhovennel és az FC Portóval nyert két-két bajnoki címet, utóbbival kétszer a Portugál Kupában is az élen végzett. A Barcelonát többek között KEK-győzelemig vezette. (MTI)

Háború esetén elhalasztják

New York. Elképzelhető, hogy egy iraki fegyveres konfliktus kitörése esetén későbbre halasztják a 20 éven aluli labdarúgók március 25. és április 26. között esedékes egyesült arab emírségekbeli világbajnokságát, melyen Szlovákia is indulna. Ezt Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség elnöke jelentette be New Yorkban, ahol éppen a béke érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseképpen vehet át egy díjat. Ezt az azzal érdemelte ki, hogy támogatta a Koreai Köztársaság és Japán közös vb-pályázatát, illetve -rendezését. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?