Říha elégedetlen a Slovan keretével

Visszakozó játékosok, tartozások, Miloš Říha edző szerint instabil védelem, amely egy orosz szakportál értékelésében még így is a csapat legerősebb része – nehéznek ígérkezik a Slovan hatodik szezonja a KHL-ben.A pozsonyiak ma (18.30) a szentpétervári címvédő otthonában kezdik meg a 2017/2018-as sze

Visszakozó játékosok, tartozások, Miloš Říha edző szerint instabil védelem, amely egy orosz szakportál értékelésében még így is a csapat legerősebb része – nehéznek ígérkezik a Slovan hatodik szezonja a KHL-ben.

A pozsonyiak ma (18.30) a szentpétervári címvédő otthonában kezdik meg a 2017/2018-as szezonukat. A cél a playoffba jutás – hangzik a megszokott jelszó, amely most minden eddiginél inkább csak kincstári optimizmusnak tűnik. Megpróbáltuk összegyűjteni a miérteket.

Gyatra előszezon

Bár a felkészülés idején vívott meccsekből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, a tíz meccsen elért 2 győzelem/8 vereség mérleg aggasztó. A „megszerezhető” harmincból összesen négy pont, többségében cseh gárdák, nem pedig orosz élcsapatok ellen. A 13%-os mutatón sokat kell javítani, ha az egyébként is erősebb Nyugati főcsoportban be akar férni a Slovan az első nyolcba.

Távozó amerikaiak

Jonathan Cheechoo, Kyle Chipchura, Jeff Taffe, Nick Plastino vagy Barry Brust ugyan már nem NHL-szintű sztárok, Pozsonyban azonban ők voltak azok a hokisok, akik képesek voltak meccsek eldöntésére. Többségük sokáig vacillált, maradjon-e (a Slovan vezetése Róbert Petrovický asszisztensnek való kinevezésével is kedveskedett nekik, hogy hidat képezzen köztük és az angolul nem beszélő Miloš Říha edző közt), de végül mindannyian a távozás mellett döntöttek.

Money, money, money

Ebben kulcsszerepe volt az anyagiaknak is. A fővárosiak évről évre különböző mértékű adósságokat görgetnek maguk előtt, ami kapcsán KHL-es szereplésük is visszatérően megkérdőjeleződik. Legutóbb egy hónapja két-három havi fizetéselmaradást ismertek el a hokisok irányában. Hogy azóta az „örökös” főmenedzser Maroš Krajčit váltó Patrik Ziman csapatának sikerült-e anyagilag egyenesbe hozni a klubot, nem tudni, mindenesetre egyre kevésbé elégszenek meg az ajánlatot kapott játékosok a remek nézőtéri hangulat vonzerejével, ha közben nem és nem akar gyarapodni a bankszámlájuk...

Fura kijelentések

Ennek ellenére mégis sikerült az NHL-ből is igazolniuk, Marek Mazanec kapus a Nashville-től érkezett. Ami csak azért fura, mert korábban Říha hangsúlyozta, hogy a Jaroslav Janus–Jakub Štěpánek duó mindkét tagja jól teljesít, és lehet rájuk számítani a kapuban...

Říha más posztokon sem elégedett (a meglehetősen szűk) keretével. „A tervekhez képest 60 százalékon vagyunk, a csapat 40 százalékának minőségibbnek kellene lennie” – mondta az 58 éves őszinte szakember, akinek a szavai azonban biztosan nem tettek jót a csapat önbizalmának.

Hogy ezt a hazai hokisoknak, nyolc honfitársa valamelyikének vagy a többi légiósnak szánta-e, nem tudni, az mindensetre tény, hogy a napokban aláírt Cam Barkeren kívül (aki a 2015/16-os idényben a bajnokság legponterősebb védője lett) sem a többi tengerentúli (Nick Ebert, Colby Genoway), sem a finn játékosok (Tommi Taimi, Teemu Ramstedt) nem tűnnek kiemelkedő erősítésnek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?