Reményteljes felkészülés az I. ligára Komáromban

Az új idényben az I. ligában, azaz a második vonalban sze-replő komáromi férfiröplabdá-zók augusztus közepén kezd-ték meg a munkát a szomba-ton rajtoló bajnokságra.

Az új idényben az I. ligában, azaz a második vonalban sze-replő komáromi férfiröplabdá-zók augusztus közepén kezd-ték meg a munkát a szomba-ton rajtoló bajnokságra. A ja-varészt hazai nevelésű játéko-sokból álló csapat felkészülé-séről, céljairól Robin Pělucha vezetőedzővel beszélgettünk.

Komáromban még játékosként extraligás ezüstérmet szerzett a csapattal és Szlovák Kupa-győztes volt 2015-ben. Az I. ligás fiúkat is jól ismeri. Hogyan értékeli a felkészülés folyamatát?

A fiúk hozzáállásával és szorgalmával elégedett vagyok. A felkészülés első napjától keményen és odaadóan dolgoztak, ami remélem, megmutatkozik majd a játékukban és az eredményekben is. A tavalyi siker láthatóan motiválja játékosaimat a még jobb eredmény elérésére, és számomra egyértelmű, hogy komolyan gondolják.

A tavalyi 3. hely a 12 csapatból álló erős mezőnyben tiszteletre méltó. Javult a csapat teljesítőképessége a felkészülés során?

Azt gondolom, hogy javult, intenzívebben és céltudatosabban dolgoztunk, mint korábban, a csapatszellem is megszilárdult, de a munka eredményét igazán csak a bajnoki meccseken mutatott játék fogja igazolni. Ha a fiúk mindent beleadnak, bármelyik ellenfelünk ellen van esélyünk győzni az I. ligában.

Említette a motivációt, ön szerint mi az alapja a nagy akarásnak és a fényesebb érem megszerzésének?

Két dolgot említenék. Az egyik az a természetes vágy, hogy a bronz után miért ne lehetne ezüst, esetleg a legfényesebb érem is, amikor tudatosítjuk, hogy tavaly csak egy győzelem hiányzott a második hely megszerzéséhez, amihez nagyon közel volt a csapat még az utolsó bajnoki meccsen is a pozsonyiak ellen. Korábban voltak olyan meccseink, amelyeken 2:0-ra, vagy 2:1-re vezettünk, és a kezünkben volt a győzelem, de többször nem tudtuk az i-re feltenni a pontot, és sajnos kikaptunk, amikor a győzelem karnyújtásnyira volt. Az első évadban az első hat között akartunk lenni, és megszereztük a bronzot. A másik dolog, hogy Komáromban négy évig extraliga volt, és szeretnénk fiatal csapatunkkal „felnőni” az élvonal közelébe, s esetleg a feljutásért játszani a bajnokság befejeztéve. Ennek az a feltétele, hogy elsők legyünk az I. ligában.

Van erre esély?

Van esélyünk az élen végezni az I. ligában, de azt is tudjuk, hogy ellenfeleink is nagyon készülnek. Meglepetésre mindenki számíthat, aki indul a bajnokságban. A bajnokság felének lezajlása után tudjuk majd objektívebben felmérni esélyeinket a folytatásra.

Az előkészületi meccseken ígéretesen szerepelt a csapat...

A magyarországi tornákon jól szerepeltünk, a mieinkhez hasonló képességű együttesekkel játszottunk. Budapesten elsők lettünk, Budapest A és B csapata, illetve a szlovák nagyszombati I. ligás csapat társaságában. Mindhárom csapatot megvertük. A színvonalasabb torna Dunaújvárosban volt, ahol az NB I-es hazai csapat, az ugyancsak NB I-es Magyar Kupa-győztes Szolnok és az NB II-es Győr csapata volt az ellenfél. Csak a kupagyőztestől kaptunk ki 2:1-re szoros mérkőzésen, a másik két csatát megnyertük, és másodikok lettünk. A budapesti tornán csapatunk erősségét, Habán Mátét választották a torna legjobbjának.

A Belatti-kupa már ötödször került megrendezésre Komáromban. A kupát megnyertük színvonalas meccseken, a budapestiek és a dunaújvárosiak társaságában. A felkészülési torna legjobb játékosa ismét a mi csapatunk soraiból került ki Juraj Rak személyében. A komáromi tornára több hazai csapatot is hívtunk, de különböző okok miatt nem tudtak eljönni. A fiúk teljesítményükkel bizonyították, hogy a felkészülési időszak intenzív, tanulságos és hatékony volt. Láthatóan javult a fizikai teljesítőképességük, technikai repertoárjuk és a pszichikai állóképességük is fejlődött. A jó szereplés feltételei biztosítva vannak, de a mérvadó az lesz, amit a bajnoki mérkőzéseken nyújtunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?