Remekül finiseltek a mátyusföldiek

A kezdőknél (U11) a veretlenül menetelő vendéglátó nagyszombatiak győzelmét hozta a Nyugat-szlovákiai Fociszövetség elnökének serlegéért kiírt hagyományos teremtorna-sorozat újabb felvonásának kerületi döntője. Harmadikok a galántaiak.Nagyszombat/Galánta.

A kezdőknél (U11) a veretlenül menetelő vendéglátó nagyszombatiak győzelmét hozta a Nyugat-szlovákiai Fociszövetség elnökének serlegéért kiírt hagyományos teremtorna-sorozat újabb felvonásának kerületi döntője. Harmadikok a galántaiak.

Nagyszombat/Galánta. A két regionális fordulóból három-három együttes jutott a fináléba, melyben a hazaiak mellett a galántai, a lévai, a nyitrai, a trencséni, a nagytapolcsányi területi futballszövetségek válogatottja körmérkőzéses rendszerben csatázott a trófeáért a nagyszombati városi sportcsarnokban. A csapatok mezében a területi szövetségek által irányított bajnokságokban játszó focistapalánták állhattak csatasorba, egy párharc játékideje 25 perc volt. A megmérettetés nyitányán tizennégy találat került a jegyzőkönyvbe, a tornaelső nagyszombatiak 9:5 arányban győzték le a galántaiakat. Ezt követően a mátyusföldiek remiztek (1:1) a trencséniekkel, majd a folytatásban hatot kaptak a lévaiaktól. Ekkor úgy tűnt, hogy sereghajtóként végeznek. „Későn érkeztünk a helyszínre. Az egyik játékosunk ugyanis nem tudott eljönni a megbeszélt találkára, ezért buszoztunk egy jót. A torna helyszínére tizenöt perccel a kezdés előtt érkeztünk. A nagyszombatiak elleni meccs 10. percében már 0:6 volt az állás... A trencséniek elleni párharcon sokáig vezettünk, az ellenfél vitatható góllal egyenlített. A lévaiak elleni összecsapáson gyatra teljesítményt nyújtottunk. Szerencsére idejében sikerült felráznom a fiúkat, s az utolsó két meccsünket jó játékkal nyertük meg. A nyitraiak elleni találkozón Lancz Tomika két parádés találattal került a figyelem fókuszába. Harmadik helyünket sikerként értékelem” – ecsetelte a galántaiak helytállását az alakulat fiatal trénere, ifj. Renczés Gábor.

Érdekesnek találtuk, hogy az általa irányított kollektíva mezét öccse, Áron, és unokaöccse Viktor is viselte. „Ami engem illet, másfél éve a felsőszeli U11-es csapatot irányítom. Megfigyeltem, a területi bajnokságban sok tehetség bontogatja a szárnyait. A területi szövetség tisztségviselője, Pavol Krnáč keresett meg, s felkérésére rábólintva, a galántai Pavol Šutákkal kettesben irányítjuk a válogatottat. Harminc focistapalántával kezdtük el a felkészülést, a bővebb keretből tizenöten maradtak. Négyszer találkoztunk, két edzőmeccset is játszottunk” – tájékoztatott a regionális és a kerületi döntőre való kiválasztásról, a felkészülésről ifj. Renczés Gábor, aki futballistaként a IV. ligás nagymegyeri csapat sikereiért küzd.

A kerületi fináléban a lévaiak is csatasorba álltak. Mérlegük egy győzelem és egy döntetlen, négy ponttal az 5. helyen zártak.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?