Remek magyar szereplés

Ugyan Münchenben csupán egy kontinenscsúcs (Paula Radcliffe, 10 000 m, 30:01,09) és 11 Eb-rekord született, nívós versenyeket hozott a kedvezőtlen, esős időben sorra került kontinensviadal. Az oroszok és a britek vitték a prímet, mindkét ország atlétái 7-7 aranyérmet szereztek.

19_1.jpgFazekas Róbert ezzel a dobással harcolta ki az aranyérmet## TASR/AP-felvétel##leftJól szerepeltek a magyarok, túlszárnyalták a szakmai célkitűzést (1-2 érem). A diszkoszvető Fazekas Róbert és a kalapácsvető Annus Adrián győzött, a távolugró Vaszi Tünde harmadik lett, három versenyző (100-on Németh Roland, 1500-on Varga Judit és Kiss Balázs kalapácsvetésben) végzett a negyedik, egy-egy versenyző az ötödik és hatodik helyen. -–Az olimpiai pontokat tekintve eggyel többet, 28-at szereztünk, mint négy éve Budapesten – értékelt Mérei László szakmai igazgató. -–A 30 tagú csapat kétharmada hozta a várt eredményt, ami jónak számít, s minden szakágban volt döntősünk. Tavaly az edmontoni vb után csak a sebeket nyalogattuk. Az alapok, azt hiszem megvannak, kedvező a kilátásunk arra, hogy a 2004-es athéni olimpián nagy és eredményes csapattal vegyünk részt.

A magyarok az Eb éremtáblázatán a 47 ország közül az előkelő kilencedik helyen zártak, többek között megelőzve Lengyelországot, Romániát és Olaszországot.

Teljesítették az elvárásokat a szlovák sportolók is, igaz, a szakvezetés nem várt tőlük csodákat. Libor Charfreitag érte el a legjobb helyezést, hetedik lett kalapácsvetésben, a merész tervekkel rajthoz álló Milan Haborák tizedikként zárta a súlylökést (a rossz időre beszélte ki magát...), csakúgy, mint a kalapácsvető Miroslav Konopka. A gyalogló Peter Korččk tizenegyedikként ért célba az 50 km-es távon. A 18 tagú csapat zöme már az előcsatározások során elvérzett.

Dicséretet érdemelnek a szurkolók, a zord időjárás ellenére a helyszínen 304 ezren tekintették meg a küzdelmeket -– 180 ezerre számítottak a rendezők – csütörtökön és a vasárnapi zárónapon telt ház volt a müncheni stadionban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?