„Remek évadot zártam”

Sikeres versenyidényt hagyott maga után Nyesó Szilvia, a Slávia UK dunaszerdahelyi magasugrója. A negyedikes gimnazista mind junior, mind felnőtt korosztályban rendre a legjobbak között végzett. Múlt héten az angliai Gatesheadben megrendezett junior Európa-kupán 174 centivel szerzett ezüstérmet.

Milyen volt az angliai verseny?

Mivel szlovákiai klubomnak nincs junior csapata, a brünni ACP Junior színeiben jutottam ki Angliába. Először kissé megijedtem, hiszen négy versenytársam is jobb egyéni csúccsal érkezett. A verseny lefolyása már nem volt annyira vészes, s bár nem ugrottam egyéni csúcsot, jól ment a versenyzés, a második helyet pedig nagy sikernek tartom.

Május óta megállás nélkül járta a viadalokat, hogyan értékeli az elmúlt versenyidényt?

Remek volt! Ehhez az is nagyban hozzájárult, hogy elmaradtak a máskor szokásos sérülések. Rengeteget versenyeztem, sok, számomra fontos győzelmet gyűjtöttem. Rijekában megnyertem a nemzetközi junior bajnokságot, emellett értékes elsőségekkel tértem haza Opavából és Besztercebányáról is. Junior és felnőtt kategóriában országos bajnok lettem. Örülök, hogy egyéni csúcsomat is jócskán megjavítottam (177 cm). Idén még két viadal vár rám, bízom benne, sikerül 180 centis álomhatáron is túljutnom.

Érettségiző osztályba jár, ez mennyire befolyásolja az idei versenyévadot?

Kicsit tartok tőle, mert az új lebonyolítási rendszer még nehezebbé teszi az érettségi vizsgákat. Több időt fog kelleni a tanulásra szánnom, és ez mindenképpen befolyásolja majd a sporteredményeimet. Kevesebbet edzhetek majd, de a jelenlegi teljesítményszintet azért szeretném megtartani.

Hol folytatja az érettségi után?

A pozsonyi testnevelési karra jelentkezem, remélem, sikerül a felvételi. Óriási előrelépés lenne számomra, ha bejutnék, hiszen edzőm is ott tanít, így valószínű, még többet tudnánk együtt gyakorolni. Szeretnék átállni a kétfázisos edzésmunkára, különben nincs sok esélyem a felnőttek mezőnyében. Előtte azonban az érettségin szeretnék túljutni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?