Remák ezúttal is remekül hajrázott

Kassa. A szepsi Remák Zoltán szakaszgyőzelmével ért véget a 29. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny.

Kassa. A szepsi Remák Zoltán szakaszgyőzelmével ért véget a 29. Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny. A 2,6 UCI-kategóriás és másfél millió forint összdíjazású viadalon erős mezőny állt rajthoz, a legjobb magyar csapatok (FTC, Mapei Kanizsa KK) mellett a világbajnok ukránok, a szlovák U23-as válogatott vagy a cseh Joko Velamos jelenléte nagy csatát ígért.

A hatnapos körversenyen kitett magáért a P-Nívó Betonexpressz FTC színeiben induló Remák Zoltán is, a záróetapban a zöld-fehérek légiósa ért elsőként a budai célba.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, még most is nehéz elhinnem, hogy sikerült. Ma az egri rajttól kezdve egymást követték a szökési kísérletek, végül körülbelül negyven kilométerrel a befutó előtt Nagy Róberttel sikerült meglépnünk, a fővárosba pedig már közel egyperces előnnyel érkeztünk, aztán az utolsó méterek emelkedőjén még volt erőm ritmust váltani. Az is motivált, hogy majdnem mindegyik útvonalon voltak Szepsiből érkezett szurkolóim” – értékelte a szakaszt a kassai VSŽ-ből indult bringás, aki összetettben a 12. helyen végzett. A végső győztes nagy meglepetésre a Postás Matáv versenyzője, Vanik Zoltán lett (14 óra 31 perc 23 mp-es idővel) a cseh Ján Faltýnek és Radek Blahut (mindkettő Joko Velamos) előtt; a Michelin Nagydíjért zajló hegyi pontversenyt pedig a szintén szlovákiai Nagy Róbert (Mapei Kanizsa) nyerte.

„Egy kis szerencsével összetettben is dobogós helyért küzdhettem volna, de a Szegedről Jászberénybe vezető, mintegy 200 km-es szakaszon pechem volt, három kilométerrel a cél előtt ért utol az üldözőboly, másnap pedig közvetlenül Miskolc előtt jó pozícióban defektet kaptam, ami aztán közel négyperces hátrányt eredményezett.”

Az ominózus szakaszon két baleset is történt, ami némileg beárnyékolta az idei Tourt: előbb a szintén fradista Madaras kényszerült egy ütközés után feladni a versenyt, majd a szakadó esőben a jugoszláv Nyikicsijevics egy álló autó alá csúszott, és súlyos, maradandó károsodással járó sérüléseket (a diagnózisok kettős csigolyatörésről szólnak) szenvedett.

„A nagy eső miatt aznap meglehetősen kaotikusra sikeredett a szakasz, szerintem a versenybírók hibáztak, amikor nem fújták le az etapot, hiszen a lejtősebb útvonalakon szinte patakként lezúduló víz irreálissá tette a pályát, az utakat behordta kaviccsal és sárral, ezért a kanyarokban is sokan kicsúsztak, ráadásul Miskolcon a rendőrök a szakadó eső okozta pánikban nem tudták elterelni a forgalmat, úgy, hogy ilyen körülmények között rendkívül nehéz volt versenyezni.”

Remák Zolinak ez volt az idei harmadik, nemzetközi versenyen elért szakaszgyőzelme (ezt megelőzően júliusban a Kassa–Tátra–Kassa és a Hlas ľudu egy-egy futamán diadalmaskodott), és elmondása szerint még ebben a szezonban szeretne dobogóra állni egy nívós külföldi versenyen is.

„A közeli napokban Olaszországba utazunk a Fradival, ahol októberig több rangos verseny vár ránk. Jó formában érzem magam, és ezt a jó formát megpróbálom majd újabb eredményekkel is bizonyítani.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?