Rekordrészvétel a somorjai mezeifutó-Eb-n

Szerény versenyzői célokkal, de maximális szervezői elszántsággal várja a vasárnapi mezeifutó-Európa-bajnokságot a Szlovák Atlétikai Szövetség a és a somorjai sportkomplexum vezetése.A 24. kontinensviadalra rekordszámú, 37 ország nevezett, összesen 575 futóval, köztük a férfi és női címvédővel.

Szerény versenyzői célokkal, de maximális szervezői elszántsággal várja a vasárnapi mezeifutó-Európa-bajnokságot a Szlovák Atlétikai Szövetség a és a somorjai sportkomplexum vezetése.

A 24. kontinensviadalra rekordszámú, 37 ország nevezett, összesen 575 futóval, köztük a férfi és női címvédővel. Ezért a húsz hazai indulónak nem lehetnek vérmes reményei. „Akkor lennék elégedett, ha lenne egy-egy top 40-es és top 50-es helyezettünk, a csapatversenyben pedig beférne a legjobb 12-be egy gárda” – szögezte le Martin Pupiš főedző.

A szervezők arra is fel vannak készülve, ha havas körülmények várnák a futókat, de azért örülnek, hogy enyhébb időjárást jósolnak vasárnapra. „Egy picit a fű miatt aggódunk, amely a lovak patái jelentette terhelést jól bírja, de ezúttal komolyabban igénybe lesz véve” – jegyezte meg Juraj Bača, a somorjai x-bionic sphere igazgatótanácsi elnöke.

A fő versenyszámok mellett teret kapnak az amatőr futók is, akik az Eb-k történetében először kipróbálhatják magukat a 6 km-es távon. „Nagyon jó ötlet, hogy ugyanazt a pályát tehetjük meg, mint a leggyorsabb európai sportolók” – mondta a kajakos Vlček Erik, aki szintén az utóbbi kategóriában fog indulni Somorján.

A szervezők speciális buszjáratot is indítanak, amely a úszori vasútállomásról a somorjai autóbusz-állomás és a városi művelődési központ érintésével viszi a nézőket Csölösztőre. A buszok vasárnap 7.45-kor, 8.45-kor, 9.45-kor és 10.45-kor indulnak Úszorból, visszafelé pedig háromnegyed kettőtől, szintén óránként járnak.

A megnyitó 8.45-kor lesz, a program délután 15.20-kor zárul.

(TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?