Rekordeső várható

Az Egyesült Államokban ma kezdődik a 7. rövid pályás úszó-világbajnokság. Indianapolisban öt napon át közel 100 ország több mint 600 sportolója küzd az érmekért, s ez új részvételi csúcsnak számít.

Az Egyesült Államokban ma kezdődik a 7. rövid pályás úszó-világbajnokság. Indianapolisban öt napon át közel 100 ország több mint 600 sportolója küzd az érmekért, s ez új részvételi csúcsnak számít.

Több sztár is rajthoz áll: az amerikai Michael Phelps (ismét hat aranyat szeretne kiharcolni), Aaron Peirsol és Amanda Beard; az ausztrál Lisbeth Lenton; az ukrán Jana Klocskova; a német Thomas Ruprath és természetesen a rövid pályás viadalok egyik legeredményesebb úszója, a szlovák Martina Moravcová. Egy magyar sportoló sem vesz részt, részint anyagi, részint sportszakmai okokból. Ott lesznek viszont a piros–fehér–zöld színek képviselői a decemberi, bécsi rövid pályás Európa-bajnokságon. A szakemberek azt remélik, hogy több számban is világcsúcsot javítanak a sztárok.

Martina Moravcová kedden utazott Dalasból a világbajnokság színhelyére. Az Amerikában élő pöstyéni úszónő három számban, 100 és 50 pillangón, valamint 100 vegyesen áll rajtkőre. Steve Collins edző védence két évvel ezelőtt, Moszkvában két arany- és egy bronzérmet szerzett, most azonban nem vár ilyen jó szereplést: „Különösebben nem készültem az indianapolisi vb-re, az olimpia után elég sokat pihentem. Elsősorban egy jót szeretnék versenyezni, száz pillangón azért mindenképpen győznöm kellene. Ezúttal kihagyom a gyorsúszószámokat.”

Martina Moravcován kívül még Denisa Smolenová (50 és 100 pillangó), Ľuboš Križko (50, 100 és 200 hát), valamint Miroslav Machovič (50, 100 és 200 hát) képviseli Szlovákiát a viadalon. Az előfutamok (közép-európai idő szerint 15.30-kor, a finálék éjjel 1-kor kezdődnek). (zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?