Rehák helyett Kollárik

Galánta. Ahogy arról már olvasóinknak beszámoltunk, az V. ligás galántaiak az új idény sorsolása előtt váratlanul helyet cseréltek a felsőbb osztályból önként távozó balonyiakkal, így a mátyusföldiek augusztus elsejétől már a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában mérkőznek a pontokért.

Galánta. Ahogy arról már olvasóinknak beszámoltunk, az V. ligás galántaiak az új idény sorsolása előtt váratlanul helyet cseréltek a felsőbb osztályból önként távozó balonyiakkal, így a mátyusföldiek augusztus elsejétől már a nyugat-szlovákiai IV. liga délkeleti csoportjában mérkőznek a pontokért. „Változásra került sor a vezetőedző posztján, ugyanis Rudolf Rehák egy osztrák klubnál vállalt munkát. Helyébe az ismert nyitrai szakembert Jozef Kollárikot szerződtettük. Ő július elsejétől szólistaként látja el a teendőket. A tőkeerős osztrákok egyébként csapatkapitányunkat, Varga Attilát is elcsábították” – értesültünk a hiányzókról Ján Franciscitól, a Slovan tisztségviselőjétől. A sportvezető azt is közreadta, hogy a III. ligás ificsapatukból három futballistát irányítottak át a felnőttekhez, Čerňan-ský pedig vágsellyei vendégjátéka végeztével tért vissza anyaegyesületéhez. „Szeretnénk leigazolni a negyedi Peter Jedinákot és a vágsellyei Ivan Marčekot. Mindkettő jelenleg nálunk készül az új idényre. Az eddig lejátszott felkészülési párharcokon jó benyomást gyakoroltak a szakvezetőre” – értékelte az erősítésként kiszemelt újoncokat a sportvezető. A galántaiak több előkészületi találkozót játszottak. Kikaptak a pozsonyi Rapidtól (2:3) és a nyitrai ČFK-tól (2:4), 4:1-re verték a szenci SFM együttesét.

Több megszólított klub visszautasította, a galántaiak igent mondtak a balonyiak ajánlatára. A jelek szerint nincsenek anyagi gondjai a mezőny mátyusföldi újoncának. „A IV. ligában színvonalasabb, technikásabb sportszerűbb a játék, mint egy emelettel lejjebb. Számunkra ez nagy vonzerő. Klubunk anyagi helyzete, a városi önkormányzat és szponzoraink hathatós támogatásának köszönhetően, stabilnak mondható. Kész szerencse, hogy Mézes Sándor személyében városunknak futballpárti, sportszerető polgármestere van. Nem tartunk a nagy kihívástól, szeretnénk a középme-zőnyben végezni” – mondta bizakodóan Ján Francisci, aki arról is beszámolt, hogy az utánpótlás szakaszán is pozitív változásokra került sor náluk. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?