Räikkönen formában

Budapest. Vasárnap 14 órai kezdettel kerül sor az 55. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság tizenharmadik futamára, a Magyar Nagydíjra. Az eddigi versenyek során a brazil Ayrton Senna és a német Michael Schumacher egyformán háromszor nyert a Hungaroringen, ezzel kiemelkednek a győztesek közül.

Budapest. Vasárnap 14 órai kezdettel kerül sor az 55. Forma–1-es autós gyorsasági világbajnokság tizenharmadik futamára, a Magyar Nagydíjra. Az eddigi versenyek során a brazil Ayrton Senna és a német Michael Schumacher egyformán háromszor nyert a Hungaroringen, ezzel kiemelkednek a győztesek közül. Két-két elsőséggel követi őket a szintén brazil Nelson Piquet, a brit Damon Hill, a kanadai Jacques Villeneuve és a finn Mika Häkkinen. A brit Nigel Mansellt, a belga Thierry Boutsent, a brazil Rubens Barrichellót és a spanyol Fernando Alonsót egyszer-egyszer intették le elsőként.

Michael Schumacher tovább gyarapíthatja amúgy is elképesztő Forma–1-es csúcslistáját, ennek feltétele, hogy nyerjen a Magyar Nagydíjon. A Ferrari német szupersztárja ugyanis az idei tizenkét futamon csak egyszer nem győzött, ezzel beállította 2002-es rekordját. Vagyis a Hungaroringen akár „felül is írhatja” az F–1-es történelmet. A világbajnoki címet ugyan ezzel sem biztosítja be, a maranellói csapat azonban igen. „Biztos, hogy előbb vagy utóbb meglesz a konstruktőri cím. Ezt már senki sem veheti el tőlünk” – jegyezte meg a sztárpilóta. A Ferrari 99 ponttal előzi meg a Renault-istállót, a hátralévő hat viadalon pedig legjobb esetben 108 pontot gyűjthetnek a csapatok. Vagyis a „franciáknak” (Fernando Alonso, Jarno Trulli) legalább 10 ponttal kell vasárnap többet szerezniük ahhoz, hogy a Michael Schumacher–Rubens Barichello duó ne döntse el végérvényesen az összetett versenyt.

A tegnapi 2. szabadedzésén a McLaren finn pilótája, Kimi Räikkönen futotta a legjobb köridőt, közvetlen maga mögé utasítva az első szabadedzésen legjobbnak bizonyult német világbajnokot, Michael Schumachert. Baumgartner Zsolt, hasonlóan az első szabadedzéshez mindössze minardis csapattársát, az olasz Brunit előzte meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?