Pozsonyba jön a négyfordulatosok királynője

truszova
Pozsony |

A legutóbbi Eb több érmese és a jövő egyik nagy csillaga is részt vesz Pozsonyban a jövő pénteken és szombaton zajló Nepela Memorial nemzetközi műkorcsolyaversenyen.

Az ISU challenger-sorozatába tartozó viadalon ezúttal három kategória versenyzői, férfiak, nők és jégtáncosok lépnek jégre. Az immár 27. alkalommal megrendezett verseny rajtlistáján most is találunk érdekes neveket.

A férfiak mezőnyében ott lesz az orosz Alekszander Szamarin, az idei minszki Eb ezüstérmese, honfitársa, a 2018-as vb-n bronzérmes Mihail Koljada és a korábbi junior vb-2. Dmitrij Alijev. Komoly szurkolótábora van a minszki kontinensviadal szimpatikus bronzérmesének, az olasz Matteo Rizzónak, aki egy emlékezetes Queen-kűrrel a tizedik helyről kapaszkodott fel a dobogóra az Eb-n. A rajongók imádják a lett Deniss Vasiljevset is, aki ugyan még nem állt világversenyen dobogón, de a kétszeres világbajnok és a sportág történetének egyik legnagyobb művészeként számon tartott Stephane Lambiel tanítványaként a mezőny egyik legizgalmasabb versenyzőjévé nőtte ki magát.

A nők között szurkolhatunk a magyar Tóth Ivettnek, itt lesz a 2018-as Négykontinens-bajnokság győztese, a japán Kaori Szakamoto, s az oroszok is erős küldöttséggel jönnek: Sztanyiszlava Konsztantinova, Marija Szockova és Alekszandra Truszova is jégre lép az Ondrej Nepela Jégcsarnokban.

Truszova nevét már jól ismerik azok, akik junior szinten is figyelik a műkorcsolyát – Eteri Tutberidze 15 éves tanítványának ez lesz az első szezonja a felnőttek között, a legutóbbi két junior vb-t megnyerte, és számtalan rekordot tart a négyfordulatos ugrásokkal kapcsolatban. Ő volt az első nő, aki négyfordulatos lutzot és négyfordulatos toeloopot ugrott, ő az egyetlen nő, aki három különböző négyfordulatost is tud (a fentiek mellett még a salchowot), és ő az első nő, aki kombinációban ugrott négyfordulatost. Pozsonyban is rendkívüli teljesítményt várhatunk tőle.

A jégtáncosok versenye is remek programokat ígér: az orosz Viktorija Szinyicina és Nyikita Kacalapov, a spanyol Sara Hurtado és honosított párja, Kirill Khaliavin, valamint az amerikai Lorraine McNamara és Quinn Carpenter is képes elvarázsolni a közönséget.

A Nepela Memorial jövő pénteken (14.00) kezdődik a rövidprogramokkal, szombaton (11.00) a kűrökre kerül sor.

 

Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?