Pozsonyba jön a legjobb női műkorcsolyázó

Aki szeretne azzal dicsekedni, hogy még azelőtt látta élőben a női műkorcsolyázó olimpiai bajnokot, mielőtt olimpiai bajnok lett, látogasson el a mától szombatig tartó pozso-nyi Ondrej Nepela Trophyra.Az immár 25.

Aki szeretne azzal dicsekedni, hogy még azelőtt látta élőben a női műkorcsolyázó olimpiai bajnokot, mielőtt olimpiai bajnok lett, látogasson el a mától szombatig tartó pozso-nyi Ondrej Nepela Trophyra.

Az immár 25. alkalommal kiírt nemzetközi műkorcsolyaverseny legnagyobb sztárja idén is az orosz Jevgenyija Medvegyeva lesz, aki immár kétszeres világbajnokként érkezik Pozsonyba.

A még mindig csak 17 éves Medvegyevának két éve éppen az Ondrej Nepela Trophy volt az első versenye a felnőttek között, majd a 2016-os Eb-t is megnyerte Pozsonyban, és azóta nemhogy verhetetlen, hanem gyakorlatilag megközelíthetetlen. Eddig tizenegyszer állított fel új világcsúcsot, ő az első nő, aki a rövidprogramban túllépte a 80 pontos határt, a kűrben pedig a 160 pontos határt. Mindenki biztosra veszi, hogy ha csak egy sérülés nem húzza keresztül a szezonját, akkor az olimpiát is ő fogja nyerni.

De mi készteti a sportág egyik legnagyobb egyéniségét, hogy immár harmadik éve éppen Pozsonyban kezdje az idényt? A nyilvánvaló kellemes emlékek mellett fontos, hogy itt egy minden igényt kielégítő stadionban, családias hangulatban kezdheti meg a szezont, s mivel a Nepela Trophy néhány éve a Challenger-széria része, világranglista-pontokat is gyűjthet.

Az oroszok különösen jól érzik magukat Pozsonyban, idén is nagy nevekkel jönnek: Medvegyeva mellett a vb-bronzérmes és kétszeres Eb-ezüstérmes Jelena Ragyionova és a vb-ezüstérmes Aljona Leonova is jégre lép a Nepela Trophyn. A férfiaknál az Eb-bronzérmes Mihail Koljada, a kétszeres Eb-érmes Szergej Voronov és az idei junior-vb-n harmadik helyezett Alekszandr Szamarin érkezik az oroszoktól, a jégtáncosok között pedig láthatjuk az Európa-bajnok és csapatban olimpiai bajnok Bobrova, Szolovjev kettőst is.

A női mezőnyben ott lesz a hazai Nicole Rajičová, a magyar Tóth Ivettnek azonban most nem szurkolhatunk (bár ő is mindig örömmel jön a pozsonyi versenyre), mert sérülésből lábadozik. Nem láthatjuk a szlovák Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley jégtánckettőst sem, ők a jövő heti oberstdorfi olimpiai kvalifikációra koncentrálnak.

Az idei verseny különlegessége, hogy a szombati férfikűr előtt bemutatják Eva Bacigálová könyvét, amely az évszázad szlovák sportolójának választott Ondrej Nepeláról és legendás edzőjéről, Hilda Múdráról szól. Hilda Múdra még tavalyelőtt is a lelátóról nézte végig a versenyt, és személyesen adta át a férfiverseny győztesének járó serleget. Sajnos, egészségi állapota már nem teszi lehetővé számára, hogy jelen legyen a védencéről elnevezett csarnokban, de a könyvből minden korcsolyarajongó megismerheti a kiváló edző–tanítvány kettős történetét. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?