Pozitív doppingteszt

Athén. Pozitív volt Milan Haborák doppingtesztje, ami azt jelenti, hogy nem indulhat az athéni olimpiai játékokon. A Dukla B. Bystrica 31 esztendős súlylökője, aki pénteken érkezett a játékok színhelyére, már tegnap elhagyta az olimpia városát. Haborákot a madridi Grand Prix-versenyen tesztelték, a súlylökő ott az 5.

Athén. Pozitív volt Milan Haborák doppingtesztje, ami azt jelenti, hogy nem indulhat az athéni olimpiai játékokon. A Dukla B. Bystrica 31 esztendős súlylökője, aki pénteken érkezett a játékok színhelyére, már tegnap elhagyta az olimpia városát. Haborákot a madridi Grand Prix-versenyen tesztelték, a súlylökő ott az 5. helyen végzett 20,02 méteres teljesítménnyel. Hogy a szlovák atléta kérni fogja-e a B-minta analízisét, azt csak az orvosokkal való konzultáció után dönti el. Ha végül is beigazolódik a dopping, kétéves eltiltás vár a szlovák súlylökőre. A pozitív A-minta közlése után egyelőre felfüggesztették tevékenységét, ezért a szlovák küldöttség vezetői hazaküldték az olimpiáról. Az önálló Szlovákia történetében ez az első pozitív doppingeset. „Nagyon bánt a dolog, mert örültem az olimpiai versenyeknek, sok időt és szorgalmat szenteltem a felkészülésnek. Nem vagyok tudatában annak, hogy tiltott szert használtam volna. Az idén négy doppingellenőrzésen vettem részt és mind negatív eredménnyel zárult. Igaz, hogy némely megengedett serkentőszerek határosak a tiltottakkal, s valószínűleg ennek következtében került sor szervezetemben a fokozott koncentrálásra, amely túllépte a megengedett határt” – nyilatkozta elkeseredve a súlylökő. Elmondta még, hogy az orvosokkal való konzultáció után megpróbálja megtisztítani nevét, s bebizonyítani, a fokozott koncentráció természetes formában keletkezett szervezetében. Haborák a sydneyi játékokon a 11. helyen végzett, az önálló Szlovákia korszakában ilyen eredményt egyetlen atléta sem ért el. Haborák megerősítette, az eltiltás lejárta után vissza akar térni a dobókörbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?