Pontokat vesztett a bajnok

Pozsony. Két, váratlannak mondható eredmény született a szombati mérkőzéseken: a bajnok Žilina csak döntetlent ért el hazai pályán a kassaiak ellen, a Petržalka pedig a leggólerősebb csapat pályáján, Rózsahegyen győzött. Ezek után az újonc nagyszombatiak kerültek a táblázat élére.

Nehéz dolga volt a szombat délutáni meccsen Marek Mintálnak (középen), a zsolnaiak gólerős csatárának, mert a kassai védők árnyékként követték őt. Ezúttal Marcel Loj (17-es mezben) és Rastislav Ďorď (3) közt próbál kapura törniTASR-felvételA zsolnaiak (hazai pályán) először játszottak villanyfénynél bajnokit, és rögtön pontokat vesztettek a kassaiak ellen. Már a második percben Kosmeľ a kapufát találta el, utána azonban hosszú percekig alig-alig történt valami a pályán. Tulajdonképpen történt, a belemenéseket követően sok volt az ápolás, a vendégek igyekeztek széttördelni a játékot. A félidő közepén Staš és Nemec is megsérült, a nézők pedig bosszankodtak. A 41. percben született a hazaiak vezető gólja, Staš lövésébe Kobr kapus beleért, de a labda a hálóban kötött ki. Szünet után érdekesebb, változatosabb lett a játék, a hazaiak többször is növelhették volna előnyüket, gólt azonban a vendégek lőttek, Miroslav Sovič átadását Lazur értékesítette. Amikor már úgy tűnt, hogy a vendéglátók beszorítják ellenfelüket, Sapara 1:2-re módosította az eredményt, ám két perc múlva Sninský egyenlített. A rájátszásban Varadín fejesét a kapufa állította meg.

Jó iramú és izgalmas meccset hozott a Ružomberok–Petržalka összecsapás. A 11. percben Suchánek váratlan lövése a kapufát érintve hagyta el a játékteret, szűk negyed óra után már pontosabb volt az egykori DAC-csatár: Benčík átadását minden előkészület nélkül a jobb sarokba küldte. Mindkét csapat nagy erőbedobással küzdött, a hazaiak az 52. percben egyenlítettek, egy kipattanó labdát Kurty helyezett a hálóba. Utána a rózsahegyiek a győzelem reményében fokozták az iramot, ám a vendégek jól kontráztak. A 76. percben Bédi szabadrúgása után Kurtyn megpattant a labda és Martin Bednár a hálóba küldte. A gól visszavetette a hazaiak igyekezetét, a hajrában újabb gólt kaphattak volna, de Ratto százszázalékos helyzetben hibázott.

Nagy kedvvel kezdték a nagyszombatiak a játékot az Inter ellen, bizonyítani akarták, hogy nem véletlenül állnak előkelő helyen. Mivel a sárga-feketék nem ijedtek meg ellenfelüktől, a szép számú nézősereg érdekes meccset láthatott. Halenár már a 3. percben gólhelyzetbe küldte Burzát, aki a kapu közeléből fölé lőtt. Ahogy megszoktuk a pozsonyiaktól, ezúttal is egyszerű, célirányos futballt játszottak, s a 11. percben Halenár fejjel megszerezte a vezetést. Alig telt el három perc, s egyenlítettek a hazaiak: egy gyors akciót követően Kriss fejjel volt eredményes. Utána ismét vezethettek volna a vendégek, Lelkeš fejese után a labda a felső lécen kötött ki. A félidő hajrájában több lehetőség is adódott a hazaiak előtt, de csak egyet használtak ki, ismét Kriss volt eredményes – fejjel. Nagy iramot és színvonalas játékot hozott a második 45 perc, mindkét csapat támadó felfogásban futballozott, gól azonban nem született, a hazaiaknak csak egy kapufára futotta tudásukból.

Az alsóházban tanyázó Púchov és Trenčín összecsapása gyenge játékot hozott. A hazaiakat már az 5. percben találat érte, Spal senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba. Később kétszer is gólt rúghattak volna a vendégek, Bernady kapus azonban védett. A puhóiak előtt mindössze egy lehetőség adódott, Breška lövését Smak semlegesítette. Tíz perc telt el a második játékrészből, amikor Nečas szabálytalanul szerelte Perništ, és Pavol Vavrík biztosan értékesítette a megítélt tizenegyest. Állandóan a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, gól azonban csak a hajrában született: Breška lefutotta a trencséni védőket, és jól helyezett lövéssel biztosította csapata számára a három pontot.

A bajnokság állása:

1. Trnava 5 3 2 0 10:4 11

2. Žilina 5 3 1 1 7:5 10

3. Slovan 5 2 2 1 7:5 8

4. Ružomberok 5 2 1 2 11:8 7

5. FC Košice 5 1 4 0 9:8 7

6. Petržalka 5 1 3 1 5:5 6

7. Dubnica 5 2 0 3 4:5 6

8. Púchov 5 2 0 3 6:10 6

9. Inter 5 1 1 3 6:9 4

10. Trenčín 5 1 0 4 6:12 3

A 6. forduló műsora, augusztus 17., szombat, 17.00: Dubnica–Ružomberok, FC Košice–Slovan, 19.00: Inter–Trenčín, Trnava–Žilina; augusztus 18., vasárnap, 10.30: Petržalka–Púchov.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?