Pimaszság, dörzsöltség, éljen a Vidi!

Már az is váratlan volt, hogy a Videoton 1:0-ra legyőzte, és ezzel kiütötte az Európa Ligából a Bordeaux csapatát. Az azonban egyenesen döbbenetes volt, hogy a Vidi végig jobban focizott a francia csapatnál, amelynek valójában esélye sem volt.

Már az is váratlan volt, hogy a Videoton 1:0-ra legyőzte, és ezzel kiütötte az Európa Ligából a Bordeaux csapatát. Az azonban egyenesen döbbenetes volt, hogy a Vidi végig jobban focizott a francia csapatnál, amelynek valójában esélye sem volt. S most hagyjuk azt, hogy a Bordeaux tavaly csak hatodik volt a francia bajnokságban, és a legismertebb focistái (Plašil, Toulalan) már kifelé mennek a korból. (Jegyezzük meg: Toulalannak ezzel a fordulékonysággal a Ligue 1-ben esélye sem lesz belső védőként.) A Bordeaux egy komoly európai futballklub, jelentős hagyománnyal rendelkező egyesület, nem egy Trabzonspor, Levszki Szófia, Gent vagy Montpellier, hogy az elmúlt tizenöt év legnagyobb futballskalpjait elevenítsük fel – ez a Videoton győzelmének értékét alaposan megnöveli.

Ráadásul a Videoton legjobbjai is kifelé mennek a korból, Juhász Roland és Danko Lazovics sem lesz már fiatalabb (bocs!), de rajtuk kívül ott voltak a pályán olyan focisták, mint Asmir Suljic, Stopira vagy Szolnoki Roland. Egyikük sem Messi (pláne nem 222 millás Neymar), de valahogy képesek voltak egy rendszerben, fegyelmezetten futballozni, nem tojtak be, ha kellett, kipasszolták a labdát az oldalvonalon túlra, becsúsztak. Vagy elcselezték magukat, de akkor is azonnal rohantak vissza.

Igazából a tudatosság volt váratlan, ez a Sousa-remix Marko Nikolicstól. Érdemes megnézni Stopira fejesgóljánál Juhász elzárását, de a fehérváriak majd minden pontrúgása veszélyes volt. (Mielőtt valaki cikizni kezdi emiatt a csapatot, emlékezzünk az EL-ben menetelő Midtjyllandra, amely ugyancsak a pontrúgásokkal tarol.) Az sem megszokott, hogy egy magyar csapat edzője bejelenti, hogy 1:0-ra nyerünk, majd 1:0-ra nyerünk. Lehet, hogy a fanyalgóknak ez túl olaszos, de hát csak kivertük a Bordeaux-t, amely „egy komoly európai futballklub, jelentős hagyománnyal rendelkező egyesület” stb. Vagy nem is a taktikáról van szó, hanem egyszerűen csak annyi, hogy ebben a Vidiben vannak olyan európai szinten is értelmezhető játékosok, mint Marko Scsepovics vagy ez a pimasz csávó, Ezekiel Henty? (Nem véletlenül szerezte meg a nigériait 2013-ban az AC Milan.)

Alighanem ez a kulcs, a pimaszság. Hogy egyetlen másodpercig sem volt olyan érzésünk, hogy valaki döntő pillanatban elcsúszik vagy luftot rúg a mieink közül. Na, jó, igen, Vargának csak sikerült fejbe rúgnia az ellenfelét háromszáz méterre a magyar kaputól. De most még ez is belefért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?