Peter Bondra másodszor

Nyitra. Az Andrej Bagar Színházban szombaton kihirdették az Aranykorong ankét legjobbjait. A főkategória győztese és egyben Szlovákia legjobb jégkorongozója Peter Bondra, a Washington csatára lett, aki a 11 szakemberből álló zsűritől hét szavazatot kapott.

A posztonkénti legjobbak – az aranygyűrűvel (balról): Žigmund Pálffy, Ľubomír Višňovský, Ján Lašák és Peter BondraTASR-felvételA bírálóbizottság minden kategóriában három jelölt közül választott. A legjobb játékos címért Bondra mellett Miroslav Šatan és Pavel Demitra versengett. Az eredményhirdetés után a 34 esztendős Peter Bondra úgy nyilatkozott, hogy elsősorban a világbajnoki csapat kiváló szereplésének köszönheti elsőségét. Bondra 1998 után másodszor lett az ankét győztese. A díjat Rudolf Schuster köztársasági elnök és Martina Moravcová úszónő adta át a válogatott csatárnak. A legjobb támadónak járó díjat Žigmund Pálffy kapta, a legjobb kapusnak Ján Lašákot, a legjobb védőnek Ľubomír Višňovskýt minősítették. Az év edzője Ján Filc, a világbajnoki csapat szakvezetője lett. A díjazottak 50 000 korona értékű, 37 cm magas aranykorongot kaptak. A 11 tagú zsűri tagjai voltak: Ján Starší (az 1976/77-es világbajnoki csapat edzője), Igor Liba (az 1985-ös világbajnoki csapat tagja), Peter Šťastný (az 1976/77-es világbajnoki csapat tagja), Marcel Sakač (az 1972, 1977-es világbajnoki csapat tagja), Dárius Rusnák (az 1985-ös világbajnoki csapat tagja), František Chmelár (a Szlovák Olimpiai Bizottság elnöke), Milan Kužela (az 1972-es világbajnoki csapat tagja), Vincent Lukáč (az 1985-ös világbajnoki csapat tagja), Ján Mitošinka (a Szlovák Jégkorong Szövetség egykori elnöke), Jozef Golonka (egykori kiváló játékos), František Černík (egykori csehszlovák válogatott játékos).

Az Aranykorong 2002 ankét végeredménye – a legjobb játékos: 1. Peter Bondra, 7 szavazat, 2. Miroslav Šatan és Pavol Demitra 2-2.

A legjobb kapus: 1. Ján Lašák, 10, 2. Rastislav Staňa és Miroslav Šimonovič.

A legjobb védő: 1. Ľubomír Višňovský és Dušan Milo 2-2.

A legjobb csatár: 1. Žigmund Pálffy 6, 2. Peter Bondra 5, 3. Miroslav Šatan 0.

A legjobb edző: 1. Ján Filc 6, 2. Július Šupler 1, 3. Ernest Bokroš 0. (t, s, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?