Pergős zene, szédítő iram

Pozsony. Szombaton a pozsonyi Pasienky sportcsarnokban adnak egymásnak randevút Európa legjobb rock and roll párosai. A felnőtt A-kategóriás Európa-bajnokság mellett junior Világkupa-verseny is zajlik majd.

Pozsony. Szombaton a pozsonyi Pasienky sportcsarnokban adnak egymásnak randevút Európa legjobb rock and roll párosai. A felnőtt A-kategóriás Európa-bajnokság mellett junior Világkupa-verseny is zajlik majd. A pergős zenével fűszerezett viadal igazi nézőcsemegét ígér, hiszen a sportág magában egyesíti a rock and roll és a sportgimnasztika elemeit.

Különösen lélegzetelállító az ún. halálugrás, amikor is a páros női tagja öt méter magasról zuhan alá, és csak az utolsó pillanatban kapja el őt a partnere. Mindezt persze szédítő iramban teszik. Eddig 19 ország 147 párosa jelezte részvételét. Itt lesznek a világbajnok hollandok, akik a Világkupa-sorozatban is az első helyen állnak. Őket próbálja majd megszorítani a tavalyi ezüstérmes francia kettős, de meglepetés okozhatnak az oroszok, esetleg a németek.

„Az A-kategóriában két szlovák páros indul. Szép lenne, ha szűkebb élmezőnyben végeznének. Sokkal nagyobb reményeket fűzünk a juniorok szerepléséhez, ahol már nyolc világbajnoki és öt Európa-bajnoki címmel büszkélkedhetünk. A Világkupa-sorozatban is tartjuk a lépést a legjobbakkal. Örök riválisaink, a magyarok lehetnek a legnehezebb ellenfelek a győzelem felé vezető úton” – vázolta a szlovák reményeket Stanislav Kočiš, a válogatott edzője.

A verseny szombaton 10.00 órakor kezdődik, és a 19.00 órai fináléban csúcsosodik ki. Aki teheti, látogasson ki, a nem mindennapi látványt ígérő kontinensviadalra. (sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?