Pärson mindenkinél gyorsabb

Sölden/Düssedorf. A hétvégén elkezdődtek a küzdelmek az alpesi síversenyekben. Az idény első versenyén a svéd Anja Pärson és az amerikai Bode Miller bizonyult a legjobbnak.

Nem tudták megszorítani Anja Pärsont a női óriás műlesiklás idénynyitó versenyén, és magabiztosan nyerte az első megmérettetést(REUTERS-felvétel) A svéd Anja Pärson ott folytatja szereplését, ahol az előző idényben abbahagyta: az összetett Világkupa címvédője az új szezon első, óriás-műlesikló versenyén a finn Tanja Poutiainent és a spanyol Maria José Rienda Contrerast megelőzve diadalmaskodott. Az ausztriai Söldenben rendezett versenyen már az első futam után a műlesikló és óriás-műlesikló specialista – ebben a két számban szintén ő a címvédő – vezetett, s a második futam során csak előnye őrzésére ügyelt. A huszonhárom éves klasszis 23. Vk-sikerét aratta. Ezen a viadalon tért vissza Janica Kostelic, aki több térd– és pajzsmirigy-operáción is átesett 2003 márciusa óta és utoljára tavaly márciusban, 586 nappal ezelőtt indult versenyen. A férfiak mezőnyében Bode Miller diadalmaskodott. A legutóbbi Vk-szezon összetett győztese, az osztrák Hermann Maier csak a 15. helyen végzett.

A 2 km-es sprintversennyel megkezdődött a sífutó Világkupa-sorozat: a férfiaknál a svéd Peter Larsson, a nőknél a norvég Marit Björgen diadalmaskodott. Utóbbi sikere nem meglepő, hiszen a szám specialistájának számít. Az előző idényben a nyolc sprintversenyből mindössze egyet – éppen a düsseldorfit – nem nyert meg. Larsson győzelme sem váratlan, ugyanis a 25 éves klasszis sorozatban harmadszor nyert ezen a viadalon, igaz, máshol ez egyetlen alkalommal sem sikerült neki. A viadalt 100 ezer(!) néző tekintette meg a helyszínen. Eredmények: Óriás-műlesiklás, nők: 1. Pärson (svéd) 2:25.21 p, 2. Poutiainen (finn) 2:25.53, 3. Contreras (spanyol) 2:26.78. Férfiak: 1. Miller (amerikai) 2:16.44, 2. Blardone (olasz) 2:17.61, 3. Palander (finn). Férfiak, 2 km-es sprintverseny: 1. Larsson (svéd), 2. Arne Hetland (norvég), 3. Zorzi (olasz). Nők, 2 km-es sprintverseny 1. Björgen (norvég), 2. Dahlberg (svéd), 3. Paruzzi (olasz). A kínai Harbinban Vk-viadalon versenyeztek a rövidpályás gyorskorcsolyázók. Győztesek, férfiak, 1000 m és 3000 m: Jun Szo (koreai) 1:27,907 és 4:59,733. Viadalelső: Ohno (amerikai) 97 pont. Váltó. 5000 m: 1. Koreai Köztársaság 6:54,483. Nők, 1000 m: 1. Ejun Csung (koreai) 1:33,629; 3000 m: 1. Sun Dzsu (koreai) 5:04,798. Viadalelső: Meng (kínai) 90 pont. Váltó, 3000 m: 1. Koreai Köztársaság 4:24,426. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?