Nyolcmillió az összadósság!

Nyitra. Ma már szinte nem is szenzáció, ha egy szlovák futballklubról az jelenik meg a sajtóban, hogy a klubvezetés nehéz ezrekkel tartozik a játékosoknak, és a profi vagy félprofi labdarúgók utolsó tiltakozási lehetőségként sztrájkolnak. Úgy tűnik, a II. ligás nyitrai egyesületnél tán rendeződhetnek a viszonyok.

Nyitra. Ma már szinte nem is szenzáció, ha egy szlovák futballklubról az jelenik meg a sajtóban, hogy a klubvezetés nehéz ezrekkel tartozik a játékosoknak, és a profi vagy félprofi labdarúgók utolsó tiltakozási lehetőségként sztrájkolnak. Úgy tűnik, a II. ligás nyitrai egyesületnél tán rendeződhetnek a viszonyok. A rétei származású Molnár Zoltán klubelnökként, igazgatóként és edzőként tért vissza oda, ahol egykor egy nagyszerű csapatban még olyanokkal együtt kergette a labdát a Zobor alatt, mint Jež, Moravčík, Hipp, Palúch és mások. A szlovák Šport napilap a minap riportban számolt be az őrségváltásról. Ennek kapcsán kérdeztük meg az új prezidentet.

Nem sokan vállalták volna el az ilyen nehéz anyagi helyzetben lévő klubot. Kicsit sem tart attól, hogy egy néhány hónap után fel kell adnia a harcot és idő előtt távoznia, mielőtt még bármit is sikerült volna elérnie?

Mindig is szerettem a kihívásokat, játékosként és edzőként is igyekeztem mindig javulni és javulni. Tény, az egyesület jelenlegi állapotát figyelembe véve, aligha akad olyan elvetemült, aki irigyelné a pozíciómat. Ellenben a klubvezetés, Eugen Árvay, Štefan Karsai, Miroslav Bödör, Anton Letko, biztositott arról, hogy mellettem állnak és amit elvállalnak, azt teljesítik is.

Az öröksége jó pár millió adóság a játékosokkal szemben. Miben tudtak megállapodni a sztrájkolókkal?

A klub összadóssága mintegy 8 millió koronára rúg, és nem csak a játékosoknak tartozik a klub, de az adóhivatalnak és egyéb állami szerveknek, a szociális és egészségügyi biztosítónak, így jön ki az összadósság. Számomra hihetetlen, hogy a jelenlegi szlovák életszínvonalhoz viszonyítva, milyen szerződéseket kötöttek a játékosokkal, egyeseknek még hűségpénzt is belefoglaltak a kontraktusukba, a szállás, az útiköltség és az étkezés is ingyen volt! Hát ez így tovább nem lesz! A régebbinél lényegesen szerényebb, mintegy 30-40 százalékkal kisebb havi alapfizetéseket adunk, és a prémiumok is kisebbek lesznek. És punktum, ennél többet nem ígérünk, és nem vállalunk el. Az előző vezetés legnagyobb hibája az volt, hogy nem mérték föl, mire is képesek valójában, mit tudnak teljesíteni.

Azaz túl sokat ígértek?

A lehetőségeikhez mérten valóban túl sokat. Mindamellett átérzem a játékosok lelkiállapotát, hiszen 6-7 hónapja egy fillért nem láttak a fizetésükből, de remélem, hogy az elmúlt napokban egy új nyitrai időszámítás vette kezdetét.

Először úgy tűnt, a kiszemelt edző, Ľubomír Luhový lesz, ám ő nem ülhet a kispadon, hiszen nincs meg hozzá az előírt képesítése, ezért Ön nem csak klubelnökként, de egyben trénerként is tevékenykedik majd, mivel hogy az A-licenszes edzői oklevél birtokosa egyedül Ön. Nem lesz ez egy kicsit sok, a jelenlegi nyitrai állapotok közepette?

A nyitrai futball jövőjéért tevékenykedem és azok is, akik a munkatársaim lesznek, nem a funkció a lényeg, hanem az elvégzett munka.

A Sme hasábjain megjelenteket, mi szerint tényleg örülne a Luhový–Timko csatárkettősnek, vegyük komolyan?

Alighanem ezt csak poénnak szánta az újságíró. De tény, Luhový a segítségemre lesz, mint harmadik asszisztens, Ondruška és Palúch mellett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?