Nyert a Galis-csapat!

Pozsony. Bizony, örülni kell a Luxemburg elleni győzelemnek. Egyrészt azért, mert az első vb-selejtezőről volt szó, másrészt pedig ez volt a Dušan Galis edző vezette szlovák labdarúgó-válogatott első hárompontos sikere.

A második félidőben nagy nyomás nehezedett a luxemburgiak kapujára, Karhan (világos mezben) fejjel próbálkozik a hálóba találniTASR-felvételKorábban a csapat nem tudott rátalálni a nyerő útra, persze az ellenfelek is erősebbek voltak a mintegy 400 ezer lakosú miniország válogatottjánál (Ausztria 1:1, Ukrajna 1:1, Horvátország 0:1, Bosznia és Hercegovina 0:2, Japán 1:3). De azért Luxemburg sem volt annyira gyenge, hogy nem okozott volna gondot a szlovák együttesnek. A 3. percben szerzett 1:0-ás vezetése után többször is riogatták csatárai (Leweck, Braun) a hazai védőket, akik nem restelltek be-betartani nekik, hogy jobb útra térítsék őket. Mármint hogy ne fickándozzanak annyit, úgy sincs sok esélyük. Ameddig bírták erővel, volt. Egyénileg is bátran megjátszották a labdát, cselezgettek, de ahogy fogyott az erőnlétük, úgy estek vissza játékosságban. És ekkor jött el az első félidőben a ritmust nem találó, lassú, a jó egyéni és csapatjátékot nélkülöző szlovák válogatott ideje. Közepes futballozással is fölénybe került, de nem játszott jól. Úgy tűnt, az első félidei jellegtelen futballozása után a második 45 percre nagyot javult. Nem. Az erőnléti gondokkal küszködő ellenfél tűnt el a pályáról. ĺgy aztán könnyű volt. A vb-riválisok (Oroszország, Portugália) ellen nehezebb lesz a szerdán látott csapatnak: König–Zábavník, Varga, Kratochvíl, Greško– Janočko (68. Demo), Karhan, Mintál, Michalík (46. Čech)–Németh Sz. (84. Šesták), Vittek. Góllövők: Vittek (26.), Greško (48.), Demo (89.), ill. Strasser (3.). Dušan Galis edző pozitívan értékelte a meccset, mert győzelemmel akarták kezdeni a vb-selejtezőt, és ez sikerült. A helyzetkihasználással már kevésbé volt elégedett: „A gólokon kívül még négy tiszta helyzetünk volt, az ilyeneket be kell rúgni, nehezebb ellenfelek ellen ez megbosszulhatja magát. A második félidőben a fiúk már jobban akarták a győzelmet, s ez döntött.”(ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?