Novota bízik benne, eljön még az ő ideje

Novota János ősszel csak egyetlen bajnokin kapott szerepet a Debrecen futballcsapatában, de a 34 éves kapus meggyőződése, hogy az elvégzett munka nem vész el, és eljön még az ő ideje.Novota nyáron kétéves szerződést írt alá a Lokival, ahová a bécsi Rapidból érkezett.

Novota János ősszel csak egyetlen bajnokin kapott szerepet a Debrecen futballcsapatában, de a 34 éves kapus meggyőződése, hogy az elvégzett munka nem vész el, és eljön még az ő ideje.

Novota nyáron kétéves szerződést írt alá a Lokival, ahová a bécsi Rapidból érkezett. Első számú kapusnak szerződtették, de rögtön az első edzőmeccsen megsérült, így az NB I-ben Nagy Sándor nevével kezdődött a Debrecen összeállítása. „Relatíve gyorsan felépültem a sérülésemből, de az edző úgy döntött, nem fog változtatni az összeállításon, ami érthető filozófia. A kupameccseken védtem, már ott vagyunk a 16 között, februárban oda-visszavágós rendszerben a Doroggal találkozunk. Természetesen tovább akarunk jutni. Azután pedig miért ne lehetne az a célunk, hogy megnyerjük a kupát?” – tette fel a költői kérdést Novota János.

Az őszi szezonzárón a bajnokságban is pályára léphetett a taksonyi származású kapus, mivel Nagy sérült volt. „Sajnos 3:2-re kikaptunk, pedig a második félidőben 10 emberrel megszorongattuk a diósgyőrieket. Volt néhány jó védésem, a gólokról nem tehettem” – értékelte a találkozót Novota.

Pályafutása során volt már néhány kellemetlen sérülése – a Rapidban egyszer arccsonttörés, máskor komoly vállsérülés miatt kellett hosszabb időt kihagynia. „A sérülést sosem választja az ember, meg azt sem, hogy mikor jöjjön – jegyezte meg Novota. – Persze, amikor most megtörtént a baj, hihetetlenül dühös voltam. Aztán azt gondoltam, fejre is állhatok, ezen nem változtatok. Arra koncentráltam, hogy bizonyítsam, helyem van a csapatban.”

Bár az őszi bajnokikat az utolsó kivételével csak a kispadról nézte, Novota biztos benne, „az elvégzett munka nem vész el”. „Nem idegeskedem, mindennek megvan a maga ideje. Eljön még az én időm” – jelentette ki a kapus.

A Debrecen az őszi szezon után a tabella 3. helyén áll. „Ez a helyezés pozitív meglepetés számunkra. Voltak nagyon jó meccseink, remek a légkör a csapatban. Jó a fiatalok és az idősek aránya, jól érzem magam itt” – hangsúlyozta a kapus. Novota szerint a magyar bajnokság technikásabb, mindenki játszani akar, és emiatt sokszor nem zárnak vissza a csapatok, míg a szlovák klubokban inkább a fizikumon, a taktikán és a stabil védekezésen van a hangsúly. „Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egyik erősebb bajnokság a másiknál, hanem azt, hogy más. Egymás elleni meccseken szerintem egyszer az egyik ország csapata nyerne, másszor a másik” – vélekedett a kapus.

Novotát korábbi állomáshelyein nagyon szerették a szurkolók, a DAC-ban és a Rapidban is közönségkedvenc volt. A bécsi klub augusztusban el is hívta egy mérkőzésre a kapust, hogy hivatalosan elbúcsúztassák. A szurkolók tapsviharral köszönték meg neki, amit hat év alatt a csapatért tett. „Nagyon jólesett, nem hagyott hidegen… Örülök, hogy el tudtam búcsúzni az ultráktól – mondta Novota. – Nem tartom magam világklasszisnak, egy egyszerű kapus vagyok, kis faluból jöttem, és megmaradtam annak, aki voltam. Próbáltam mindig mindent megtenni a csapatért, szerintem ezért is kedveltek a szurkolók.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?