Nincs halálcsoport a vb-n

A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén – derült ki a Kremlben tartott pénteki sorsoláson.Az A csoportba az oroszokon és a szaúdiakon kívül Egyiptom és Uruguay került.

A házigazda Oroszország június 14-én a moszkvai Luzsnyiki Stadionban Szaúd-Arábiával találkozik a 2018-as labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésén – derült ki a Kremlben tartott pénteki sorsoláson.

Az A csoportba az oroszokon és a szaúdiakon kívül Egyiptom és Uruguay került. „A sors iróniája, hogy a szaúdiak edzőmeccset szerettek volna játszani ellenünk, de mi elutasítottuk a kérést” – nyilatkozta az oroszokat irányító Sztanyiszlav Csercseszov, aki örül, hogy elkerülték a spanyolokat. „Egyik ellenfelünket sem láttam még játszani. Az egyetlen, amit tudok, hogy Szalah az egyiptomi, Cavani és Suárez pedig az uruguayi válogatottban játszik” – tette hozzá némileg arrogánsan az orosz szövetségi kapitány.

Kimondott halálcsoport nincs, a legerősebbnek a D csoport tűnik, amelyben a legutóbb ezüstérmes Argentína mellé a tavaly Eb-negyeddöntős Izlandot, az Eb-nyolcaddöntős Horvátországot, valamint Nigériát húzták ki.

A csoportkör legnagyobb rangadóját az Európa-bajnok Portugália a 2008 és 2012 között két Eb- és egy vb-címet begyűjtő Spanyolországgal vívja. Ugyanakkor a papírforma szerint a két gárda kéz a kézben továbbjuthat, mivel Marokkó és Irán lesz még az ellenfelük.

A címvédő németek Mexikóval, Svédországgal és a Koreai Köztársasággal kerültek egy csoportba. „A célunk a címvédés. Mexikót jól ismerjük a Konföderációs Kupáról, Svédországot szintén, hiszen európai válogatott. A koreai csapat kissé ismeretlen számunkra. De Németország számára alapelvárás a továbbjutás, akármilyen csoportba kerül is” – mondta Joachim Löw, a 2014-es világbajnok szövetségi kapitánya.

„Nem rémálom, de azért nem is az, amire áhítoztunk” – jegyezte meg a csoport összetétele kapcsán a svédek szakvezetője, Janne Anderson.

A nyolc csoportból az első két-két helyezett jut majd tovább, majd a nyolcaddöntőtől egyenes kieséses rendszerben folytatódik a torna, amelynek döntőjét július 15-én rendezik, szintén a Luzsnyiki Stadionban. (MTI, SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?