Nemzedékváltás Naszvadon

Három éve bajnok volt, két éve második, azóta meg rendre a női I. kézilabdaliga alsóházában tartózkodik a naszvadi-ímelyi csapat. Jelenleg kilenc forduló után tizedik a tizenkét tagú mezőnyben. Öt pontocskával.

Három éve bajnok volt, két éve második, azóta meg rendre a női I. kézilabdaliga alsóházában tartózkodik a naszvadi-ímelyi csapat. Jelenleg kilenc forduló után tizedik a tizenkét tagú mezőnyben. Öt pontocskával. A miértről és játékosmozgásról a bajnoki szünetben Miskovics György vezetőedző nyilatkozott lapunknak.

Miért van ennyire alul a táblázaton a néhány évvel ezelőtti bajnokcsapat?

Nemzedékváltás zajlik nálunk. Ami bekövetkezett, azt az élet hozta magával. Az akkori csapatból többen visszavonultak, mások szülni mentek. Nagyon kemény a bajnokság, hiszen két volt whiles csapat is lejött közénk. Máshol most értek be a játékosok, ami megmutatkozik az eredményességükben. Számunkra ez a két-három év arra szolgál, hogy megmeneküljünk a kieséstől, és átalakítsuk a csapatot. Számolok a tapasztalt játékosokra is, igaz, néha győzködni kell őket, hogy vállalják a játékot. Nem kerültek el bennünket a sérülések, hárman szültek, és észrevehetően kiütközött a fiataloknál a tapasztalat hiánya, emiatt is elúsztak a pontok.

Említette, hogy nemzedékváltás zajlik a csapatban. Kik hagyták abba az utóbbi évek nagyjai közül?

Egy csapatra való játékos: Šulan Zsuzsa, Oláh Gabriella, Szabó Veronika, Olajos Milada, Zuzana Fujasová, Vass Krisztina, Mahor Csilla. Távozott Bízik Réka, Lívia Klučková és Katarína Pócsiková. Ideiglenesen hiányoznak Bureš Nikolett, Mlinkovics Bettina, Haris Lucia és Haris Edina. Ez elég nagy váltást jelent, és minden az utóbbi két évbe sűrűsödött. Most a csapatépítés felében vagyunk.

Kik a jövő ígéretei, akik Zácsik Szandra, Kovacsicz Mónika, vagy a Bízik lányok nyomába eredhetnek?

Vannak tehetségeink. Zachar Karin, Kóša Nikolett, Csontos Lilla és Rudy Brigitta már rendszeresen játszik a nőknél. De ott van köztük Kládek Beáta és az ifikorú Gombár Laura is. Egy hónapja vendégszereplésre jöttek hozzánk Nyárasdról Schultz Viktória és Nagy Csilla. Ők mindannyian a jövő emberei, bízunk bennük, számolunk velük.

Mi lesz a naszvadi-ímelyi csapattal? Megkapaszkodik az I. ligában?

Egyelőre a tapasztaltabbak – Haris Szandra, Gál Szabina, Haris Lucia, Molnár Borbála, Rajkó Annamária, Lucia Ožvaldová és Kálmán Katalin – vállán van a teher, és fokozatosan, lépésről lépésre átkerül a fiatalokéra is. Egyelőre az a lényeg, hogy bennmaradjunk. És nyugodt körülmények között! Bízom abban, hogy tavasszal visszajönnek hiányzóink, és sikerül a középmezőnybe, vagyis a 6–9. helyre feltornáznunk magunkat. Erre még van reményünk, mert szerencsére nem nagy a lemaradásunk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?