Nem váltanak hajót a világbajnokok

Szkiníász mától kitárulkozik a síkvízi kajak-kenusok előtt is. Két előfutammal rajtol a férfi kajaknégyesek mezőnye. Ebben a számban indul a komáromi, Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik, Juraj Bača alkotta egység is. Soós Tibort, a legénység klubedzőjét és szóvivőjét még az elutazás előtt faggattam.

Szkiníász mától kitárulkozik a síkvízi kajak-kenusok előtt is. Két előfutammal rajtol a férfi kajaknégyesek mezőnye. Ebben a számban indul a komáromi, Riszdorfer Richárd és Mihály, Vlček Erik, Juraj Bača alkotta egység is. Soós Tibort, a legénység klubedzőjét és szóvivőjét még az elutazás előtt faggattam.

Hozott-e valamilyen változást a felkészülés hajrája?

Nem tudok semmi különösről beszámolni. Elteltek a napok, s a fiúk maradék nélkül megbirkóztak az utolsó hazai edzésadagokkal.

Idehaza is elég hőség volt a múlt héten. Hogyan viselték el védencei?

Egyáltalán nem zavarta őket a nagy meleg. S attól sem kell tartani, hogy az olimpiai pályán különösebb gondot okozhatna nekik.

Végül melyik hajó utazott Szkiníászba?

Mind a kettő. Vagyis a tavalyi győzelmeket hozó és az idei új kajak is ott lesz a versenyek helyszínén. Mindkettő pontosan egyforma, de a fiúk a tavalyi típussal szállnak vízre. A másik talonban marad, hogy ha netán valami történne, legyen kéznél egy bevethető hajó. Igazán ritkaság, hogy valamelyik egységnek két egyforma kajakja legyen készenlétben. A K4-esek mezőnyében csak védenceim vannak ebben a kiváltságos helyzetben.

Valóban nem nyilatkoztak a fiúk az eskütétel óta, és edzőjüket bízták meg a szóvivői szerepkörrel?

Igen. Nagy volt, főleg az elektronikus média érdeklődése. Máskor felénk se néznek, most meg sorra jelentkeztek. Nekem kellett állnom a sarat.

Vereckei Ákos, a legnagyobb ellenfélnek számító magyar egység egyik kulcsembere azt nyilatkozta, hogy nem fél a szkiníászi széljárástól, mert a versenyek hetében csak enyhe szellő várható az egyébként erős széllökésektől sem mentes olimpiai pályán. Jó hír ez, ugye?

Természetesen. Nagyon örülnék, ha szabályos körülmények között zajlanának a versenyek, s minden úgy dőlne el a vízen, hogy valamennyi egység azonos esélylehetőséget kapna, és nem a szélsőséges időjárás játszana kulcsszerepet a végeredmény kialakulásában.

Otthon mennyire kapta el a fiúkat az olimpiai láz?

Néztük a víziszlalomosok kiváló szereplését. Örültünk az aranyaknak. Most már nem csak tőlünk várja az ország az elsőséget. Megelőztek bennünket a testvérszakág képviselői.

Megvan az első (cseh)szlovák olimpiai kajakarany is. Ebben védencei már nem lehetnek elsők. Nem bánják?

Csak a női kajakban született aranyérem, a férfiaknál még van esélyünk megszerezni az elsőt. Kaliská nemcsak az első szlovák kajakgyőzelmet érte el, hanem az első szlovák női olimpiai bajnok is egyben.

Mi várható a hétfői előfutamon?

Nagyon szeretném, ha legjobb idővel kerülnénk a pénteki döntőbe. Egy trükköt is tartogatunk a tarsolyunkban, alighanem bevetik a fiúk. Előfutamunkban a bolgárok, a lengyelek, a románok és a kanadaiak lesznek az ellenfelek. Mindenképpen a legjobb háromban a kajaknégyesünk helye. A másik előfutamban összecsap két nagy riválisunk: a címvédő Magyarország és a mindig veszélyes Németország. Megnézzük a párharcukat, de számunkra az a fontos, hogy a mi hajónk érjen el jó időt, így rögtön letennénk a névjegyünket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?