Nehéz helyzetben a csehek

Hiába volt jobb Csehország a németeknél, 2:1-es veresé-gével nehéz helyzetbe került. Spanyolország az első helyért vívott csatában 3:0-ra verte az olaszokat.A labdarúgó vb-selejtezők 7. fordulójának egyik nagy vesztese a cseh válogatott lett.

Hiába volt jobb Csehország a németeknél, 2:1-es veresé-gével nehéz helyzetbe került. Spanyolország az első helyért vívott csatában 3:0-ra verte az olaszokat.

A labdarúgó vb-selejtezők 7. fordulójának egyik nagy vesztese a cseh válogatott lett. Karel Jarolím szövetségi kapitány öt védővel felálló csapata jóval több helyzetet dolgozott ki Prágában a tartalékosan szereplő németek ellen, Vladimír Darida bombagólján kívül azonban nem tudtak többször Marc-André ter Stegen hálójába találni. A németek a meccs legelején és legvégén szerzett találatokkal 2:1-re nyertek, és továbbra is százszázalékosak.

„Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt, mert jól teljesítettünk. A széleken gyors kontrák vezetésével akartunk veszélyeztetni, ami egész jól sikerült, de a kapkodó befejezések miatt nem tudtunk gólokat rúgni” – nyilatkozta Jarolím.

Csehország így három fordulóval a selejtezősorozat vége előtt hét ponttal van lemaradva a pótselejtezőt érő második helyezett északírek mögött, azaz a mai belfasti meccs behúzása mellett Azerbajdzsánt és San Marinót is le kell majd győznie, és reménykednie abban, hogy az északírek ezt sem az akkorra már várhatóan biztos csoportelső Németország, sem Norvégia ellen nem tudják megtenni.

A C csoport mellett a G jelű kvartettben is nagyon fontos meccset rendeztek ebben a körben: a spanyol–olasz csata tétje lényegében a biztos kijutást érő első hely volt. A spanyolok az elemében levő Isco vezetésével parádés teljesítményt nyújtottak, 3:0-ra győztek, s mivel tavaly Torinóban 1:1-es döntetlen született, a papírforma alapján már nem csúszhatna ki kezük közül a csoportgyőzelem. „A spanyoloknál majdnem minden játékos háromszoros BL-győztes, nekünk nincsenek ilyen focistáink, Isco pedig hihetetlen volt” – ismerte el vereségük jogosságát Gian Piero Ventura, az olaszok szövetségi kapitánya.

Kisebb meglepetésre a továbbra is az E csoport élén álló lengyelek úgy veszítették el veretlenségüket, hogy Dániában esélyük sem volt a pontszerzésre (4:0), az izlandiaknak pedig még nagyon sokba kerülhet a végelszámolásnál a finnországi botlásuk (1:0). (SITA, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?