Negyedóra alatt három kapufa Komáromban

kfc

A II. labdarúgóliga 25. fordulójában a KFC 2:1-es győzelmet aratott a Trebišov együttese felett. A mérkőzés előtt a keleti együttes a KFC szomszédja volt a tabellán egy ponttal lemaradva a Duna-partiaktól. Németh Szilárd vezetőedző legénysége győzelmével megerősítette helyét a középmezőnyben.

A mérkőzés első negyedórájában a komáromiak domináltak, három gólhelyzetet is kidolgoztak, és a első húsz percben akár a meccs sorsa is eldőlhetett volna. A 6. percben a hazaiak első szögleténél a védők Pastorek elé fejelték a labdát, aki 20 méterről a felső lécet találta el. Öt perc múlva Šimko távoli előreívelésére jött ki a vendégek kapusa, a labdát Abrahám elé öklözte, aki a tizenhatos sarkától szintén a felső kapufát találta el. A 12. percben Šurnovský már a komáromiak harmadik szögletét ívelte be a tizenhatos vonala elé, amelyből Szetei Filip bombázott fölé úgy, hogy lövése súrolta a felső lécet. A 23. percben a bal oldalon Abrahám és Bayemi ígéretes összjátéka után az utóbbi éles lövést eresztett meg a hosszú sarokra, de a vendégek kapusa nagy bravúrral tolta ki a labdát a mezőnybe. A 30. percben az ötödik gólhelyzetből sem született meg a vezető gól. Egy gyors komáromi támadás utolsó embere, Tóth Gábor a tizenhatos előtt csípte el a labdát, s észrevette, hogy Vinclér kapus kimozdult kapujából, azonnal emelt, de labdája a bal kapufa tövénél hagyta el a pályát. 

A második félidő elején a vendégek meglepték a hazaiakat. A tőketerebesiek jobbhátvédje a 48. percben hárompasszos gyors támadást indított, a tizenhatos vonaláról Uda Kanu lépésből a léc alá bombázott – 0:1. A gól után a Duna-partiak megrázták magukat, s az 51. percben egyenlíthettek volna. A támadás végén Bayemi az ötös közelébe Pastorek fejére emelte a labdát, de a lilák hetese a kapu közepébe fejelt, és Vinclér a kapu fölé tenyerelte a labdát. Az 55. percben a hazaiak jutottak sokadik szögletükhöz. Pastorek nem a tizenhatosba rúgta a labdát, hanem élesen félmagasan 8 méterre a tizenhatos vonaltól, ahova a fiatal Szetei érkezett, aki kapásból olyan lövést zúdított a bal alsó sarokba, hogy Vinclér kapusnak mozdulni sem volt ideje – 1:1. 

Ezután nagy nyomás nehezedett a vendégek kapujára. Az 58. percben a bal oldalról Domonkos rúgta a szögletet, beadása hosszúra sikeredett, átszállt az ötös túlsó sarkára, ahol a szemfüles Tóth Gábor két hátvéd közül felemelkedve a hosszú sarokba fejelt – 2:1. A vezetés után enyhültek a komáromi rohamok, mégis ők növelhették volna előnyüket a 63. percben, de a meccsen nagyon aktív Bayemi 25 méterről a bal kapufát találta el. A vendégek legnagyobb egyenlítési lehetősége a 70. percben következett, azonban Bréda nagy bravúrral mentett. Az utolsó 10 percben a terebesiek beszorították a hazaiakat térfelükön, de az egyenlítő gól nem született meg. A 91. percben 17 méterről szabadrúgást kaptak a vendégek, amelyet Kulich a sorfalba lőtt, így a három pont Komáromban maradt. 

Németh Szilárd, a KFC vezetőedzője a mérkőzés után röviden értékelt: „Természetesen örülök a győzelemnek, az ellenfél az utolsó percig nem adta fel. Mi az első félidő első negyedórájában biztosíthattuk volna a győzelmet, helyzeteink voltak, két kapufát is rúgtunk az elején, a második félidőben is volt egy, s ez most így jött ki, 2:1-re nyertünk. Az elején vagyunk az élvezetesebb játéknak, van min javítanunk, de arról meg vagyok győződve, hogy fejlődünk.”

Érdekes

KFC Komárno–Slavoj Trebišov 2:1 (0:0)

Góllövők: Szetei (55.), Tóth (59.), ill. Kanu (48.). Játékvezető: Choreň. Sárga lap: Domonkos, Spak, ill. Kanu, Issa, Ilinjo, Kulich. KOMÁRNO: Bréda–Popovics (68. Pittner), Špak, Šimko, Šurnovský–Domonkos, Szetei, Nguidjol (89. Sidibe), Pastorek (68. Doktorík)–Tóth (89. Matics), Abrahám (78. Krela).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?