Négybe vágynak a lévaiak

A férfikosárlabda Eurovia SBL szombaton rajtoló idényének legfőbb újdonsága, hogy egy év kihagyás után ismét meg-rendezik az All Stars-meccset.A bajnokság legjobbjainak gálamérkőzésére még idén, december 16-án sor kerül, a helyszín Pozsony lesz, a Szlovák Kupa küzdelmeit pedig jövő februárban tartjá

A férfikosárlabda Eurovia SBL szombaton rajtoló idényének legfőbb újdonsága, hogy egy év kihagyás után ismét meg-rendezik az All Stars-meccset.

A bajnokság legjobbjainak gálamérkőzésére még idén, december 16-án sor kerül, a helyszín Pozsony lesz, a Szlovák Kupa küzdelmeit pedig jövő februárban tartják, mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Peter Mičuda ligaigazgató. „Az internetes huste.tv az extraliga valamennyi mérkőzését élőben fogja közvetíteni, mindegyiket élő kommentálással. Egy másik, apróbb változás, hogy ha a csapatok valami miatt csak tizenegy játékost tudnak nevezni egy bajnokira, az egyébként megengedett hat légiós akkor is ott lehet a keretben” – nyilatkozta Mičuda.

Változott az alapszakasz hossza is, a kilépő losonciak és nyitraiak helyére csak az újonc zsolnaiak érkeztek, így a tíz gárda 44 helyett 36 találkozót fog játszani. „Számunkra ez nem nagy különbség, mivel az Alpok–Adria-kupa miatt nagyjából ugyanannyi tétmeccset fogunk játszani, mint az előző idényben” – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere. (Az MBK Rieker Com-therm csapatával holnapi számunkban foglalkozunk részletesen.)

Hasonló cipőben járnak a lévaiak is, akik ráadásul némileg hektikus felkészülési időszakon vannak túl. „Szinte végig kisebb egészségi gondjaink voltak. Csak az utolsó meccset, valamint az Alpok–Adria-kupa nyitómeccsét tudtuk teljes összeállításban lejátszani” – árulta el az Új Szónak Ladislav Garaj, a Patrióták menedzsere.

A lévai gárda nagy része kicserélődött, a klubban a harmadik szezonját kezdő Teo Hojc edző csapatépítési módszere azonban nem változott: ismét heteket töltött internetes kosaras videók böngészésével, miközben igyekezett minél több információt felkutatni az egyes játékosok „civil” jellemzőiről is. „Ez előzőleg is bevált. Gyakorlatilag két teljes hónapig, a szabadságok időszakában ezzel foglalkoztunk, reméljük, megtérül a befektetett energia – jegyezte meg Garaj, aki konkrét célt tűzött ki a csapat elé. – Két ötödik hely után nem lehet más célunk, mint bejutni az első négybe, azaz továbbjutni a playoff első fordulójából. Ezt nyíltan kimondjuk, előbbre azonban nem tekintünk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?