Négy pont a Trnava előnye

Pozsony. A bajnokság 6. fordulójában négy hazai és egy vendéggyőzelem született. Tartja jó formáját az újonc nagyszombati csapat, szombaton a bajnok zsolnaiaknál bizonyult jobbnak, s már négypontos előnnyel, veretlenül áll a táblázat élén. Ugyancsak veretlenek a kassaiak, akik a Slovan elleni győzelmük után feljöttek a második helyre.

Rászolgált a győzelemre a kassai együttes a Slovan elleni találkozón, ezt bizonyítja, hogy Prole kapus bizonyult a pozsonyiak legjobbjánakTASR-felvételMár két órával a Trnava–Žilina összecsapás előtt nyilvánvaló volt, hogy a forduló slágere iránt óriási az érdeklődés. ĺgy is lett, a bajnok szereplésére 16 000 néző volt kíváncsi. A Trnava csapatában kéthónapos szünet után ismét pályára lépett a meggyógyult Ujlaky és jelenlétét érezni lehetett a pályán. Már a 10. percben jó lövést küldött kapura, de Čech védett. A 28. percben egy párharc során megsérült a hazai csapatkapitány, Hluško, le kellett cserélni, hiányát nagyon megérezték a vendéglátók. A 35. percben érdekes jelenet adódott a zsolnai tizenhatoson belül: az előretörő Kožuchot Labant nem tudta szerelni, a kapus viszont igen, szabálytalanul állította meg, mire a bíró tizenegyest ítélt, és sárga lapot adott a hálóőrnek. Ujlaky biztosan értékesítette a büntetőt. Tíz perccel később Kožuch beadása Labantról a hálóba pattant. Szünet után több cserét hajtott végre a zsolnai edző, ám továbbra is a hazaiak játszottak fölényben, a közönség élvezte a játékot. Az 58. percben védelmi hiba után Mintál a kifutó kapus fölött a hálóba fejelte a labdát. Később nem kis gondot okoztak a vendégek a hazaiaknak, többször is gólt lőhettek volna, de ellenfelük talált a hálóba.

u Nagy lendülettel kezdtek a kassaiak a Slovan elleni meccsen. Már a 90. másodpercben J. Sovič lövését kellett védenie Prole kapusnak. Később is kitüntette magát. A Slovan csak szórványosan jutott a kassai tizenhatos elé, továbbra is a Slovan kapuja előtt zajlott a játék, a 24. percben az egyik Slovan védő kézzel ért a labdához, de Šipoš játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra. Szünet után Šlahor előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de pontatlanul célzott. Az ellentámadás után Lazúr erős lövése a felső lécet érintve hagyta el a pályát. A levegőben lógott a vendéglátók gólja, állandóan tűz alatt tartották Prole kapuját. Mati többször is gólt lőhetett volna, Prole azonban rendre a helyén volt. A 76. percben dőlt el a mérkőzés sorsa, N. Hrnčár szabálytalanul szerelte Lazúrt, s a bíró büntetőt ítélt, amelyet Obšitník biztosan értékesített. A gól logikus kifejezője volt a hazai csapat aktivitásának és kiváló játékának.

u Gólszüret volt Dubnicán, a kitűnően futballozó hazaiak öt találattal terhelték meg a rózsahegyiek hálóját. Már a 13. percben vezetést szereztek, szögletrúgás után Lysáček volt eredményes, a második gólt is pontrúgás előzte meg. Felszabadultan, nagy kedvvel futballoztak a hazaiak, és újabb gólt lőttek. Fordulás után a vendégek megpróbálkoztak eredményesek lenni, ám csak az igyekezetnél maradtak, ráadásul úgy, hogy Jurčo durva szabálytalanságért a kiállítás sorsára jutott. Ezzel betetőződött a vendégek szegényes játéka, több gólt is kaphattak volna.

A bajnokság állása:

1. Trnava 6 4 2 0 13:5 14

2. FC Košice 6 2 4 0 10:8 10

3. Žilina 6 3 1 2 8:8 10

4. Dubnica 6 3 0 3 9:5 9

5. Púchov 6 3 0 3 8:11 9

6. Slovan 6 2 2 2 7:6 8

7. Ružomberok 6 2 1 3 11:13 7

8. Inter 6 2 1 3 7:9 7

9. Petržalka 6 1 3 2 6:7 6

10. Trenčín 6 1 0 5 6:13 3

A 7. forduló műsora, augusztus 24., szombat, 17.00: Žilina–Inter, Ru-žomberok–Košice, Púchov–Dubnica; 18.00: Slovan–Trnava; 19.00: Trenčín–Petržalka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?